Evde gıda boyası nasıl yapılır?

Eğer hamur işlerinde gıda boyası kullanmayı seviyorsanız size bir haberimiz var. İşte evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz gıda boyası tarifleri...

Gıda boyaları, birçok pasta ve kurabiye tarifinin vazgeçilmezi durumunda. Ancak dışarıda satılan gıda boyaları hem çok pahalı hem de sağlık açısından zararlı.

İşte size hem sağlıklı hem de uygun gıda boyası tarifleri...

Mor gıda boyası:

Mor gıda boyası elde etmek için 6 adet mor lahana yaprağını alalım ve doğrayalım. Doğradığınız lahanaları beş bardak suyun içine atalım ve kaynatalım. Kaynayan lahana suyunu süzelim ve oluşan mor suyu buz kalıplarına koyarak daha sonra kullanmak üzere saklayalım. 

Pembe gıda boyası:

Pembe gıda boyası yapmak için 3 adet orta boy pancarı alalım ve ortadan keselim. Suyun içine atalım ve haşlamaya başlayalım. Bu sırada içine bir bardak şeker ve bir paket kabartma tozu koyalım. Kaynama işlemi bittikten sonra pancar suyunu süzelim, ve daha sonra kullanmak üzere buzdolabında saklayalım.

Turuncu gıda boyası:

Turuncu gıda boyası hazırlamak için 3 adet havucu soyalım. Havuçları 2 bardak suyun içine atalım ve haşlayalım. Tamamen yumuşayana kadar haşlama işlemine devam edelim. Bu işlemin ardından havuçları haşlama suyunun içinde blenderdan geçirelim.  Oluşan karışımı buz kalıplarına ya da küçük kek kalıplarına koyarak buzlukta saklayalım. 

Yeşil gıda boyası:

Eğer pasta ya da kurabiye yapacaksanız ve size yeşil gıda boyası lazımsa çıkıp almanıza gerek yok. Evde bulunan ıspanakla yeşil gıda boyasını hazırlayabilirsiniz. Bunun için 10 yaprak ıspanağı alalım ve suyun içinde haşlayalım. Haşlanan ıspanakları blenderdan geçirelim ve oluşan suyu buzdolabında saklayalım. 

Kırmızı gıda boyası:

Keklere, pastalara hatta kurabiyelere renk verirken en çok kullanılan gıda boyası kırmızıdır. Kırmızı gıda boyası yapmak için lazım olan bir adet kırmızı pancar ile bir su bardağı su. Bunun için pancarı parçalara bölelim ve suyun içine atalım. Pancarı suyun içinde haşladıktan sonra süzdürelim ve suyunu çıkaralım. Süzülen suyu buz kalıplarına koyalım ve buzdolabında saklayalım. 

Adriana Lima'nın güzellik sırları

İLİŞKİLİ HABER

Adriana Lima'nın güzellik sırları
Nude makyaj nedir? Nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Nude makyaj nedir? Nasıl yapılır?
İşte horlamayı önleyen mucize karışım!

İLİŞKİLİ HABER

İşte horlamayı önleyen mucize karışım!
Bebeklere kalça ultrasonu çektirilmeli mi?

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklere kalça ultrasonu çektirilmeli mi?
Demet Akalın Nursel Ergin'e ateş püskürdü

İLİŞKİLİ HABER

Demet Akalın Nursel Ergin'e ateş püskürdü

BİR YORUM YAPIN 0