Gerçeğini aratmayan: Yalancı içli köfte tarifi

İçli köfte yemesi güzel olduğu kadar yapılması çok uğraş isteyen bir yemektir. Tadından vazgeçemeyenler için yalancı içli köfte tariflerini araştırdık.

Arap mutfağından sofralarımıza gelen ve lezzetiyle hepimizi kendine hayran bırakan içli köfte yemesi güzel ama yapımı çok uğraş isteyen bir yemektir. Bizde sizler için evde kolaylıkla yapabileceğiniz yalancı içli köfte tariflerini araştırdık. İşte, yapımı oldukça basit ve içli köfteyi aratmayan yalancı içli köfte tarifleri….

Yufkalı yalancı içli köfte

Yufkalı yalancı içli köfte tarifi

Yufkalı yalancı içli köfte tarifi

Malzemeler:

1 kilo yufka,

1 kâse iyi çekilmiş kıyma,

1 çay bardağı ince köftelik bulgur,

1 tutam maydanoz,

1 adet kuru soğan,

1 avuç iri çekilmiş ceviz içi,

Pul biber, karabiber, tuz,

1 çay bardağı sıvı yağ,

2 adet yumurta,

1 kutu galeta unu,

Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

Önce köftemizin içini hazırlayarak başlayalım. Kısırlık bulguru ılık su ile bir kapta ıslayalım. Dinlenmesi için üzerine örtelim ve bir tavada sıvı yağımızı ocağa koyalım, içine kıymayı atıp kavurmaya başlayalım. Kıymalar kavrulurken küp küp doğradığımız soğanları içine atıp birlikte kavurmaya devam edelim. Sonra baharatları ve tuzunu ekleyelim, bu konuda kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Maydanozları da ekleyip ocaktan alalım.

Dinlenmeye bıraktığımız bulguru ve cevizi de iç harcımızın içine ekleyerek iyice karıştıralım. Bir kenara koyup soğumasını bekleyelim. Daha sonra yufkayı düz bir yere serip sigara böreği yapacak gibi sekize bölelim. İyice soğumuş olan iç harcını içine koyarak sigara böreği sarar gibi saralım. Sarma işlemi bittikten sonra bir tabağa yumurtaları kıralım ve iyice karışması için çatalla çırpalım. Başka bir tabağa galeta unu koyalım ve sardığımız köfteleri önce yumurtaya ardından galeta ununa batırarak yuvarlayalım. Bir kızartma tavasına sıvı yağı koyup ocağa alalım yağı kısık ateşte kızdırdıktan sonra köfteleri yavaşça içine atıp ağır ağır kızartalım. Kızardıktan sonra havlu kâğıt serili bir tabağa alarak fazla yağını çekmesine sağlayalım. Görünüşte börek gibi olan bu köftenin tadı aynı içli köfte gibi olacaktır.

Yalancı içli köfte

Yalancı içli köfte tarifleri

Yalancı içli köfte tarifleri

Malzemeler:

Dış köftesi için:

3 adet haşlanmış patates,

2 su bardağı ince köftelik bulgur,

2 adet yumurta akı,

Pul biber, karabiber, tuz, kimyon

İç harcı için:

1-2 yemek kaşığı tereyağı,

1 adet kuru soğan,

300 gram kıyma,

3 yemek kaşığı irice çekilmiş ceviz,

Maydanoz,

Tuz, karabiber, kimyon

Diğer malzemeler:

1 kâse su,

3 adet yumurta sarısı,

Sıvı yağ

Yapılışı:

Dış köftesi için ince bulguru üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar su ile ıslayalım. Suyu çekip şişene kadar beklemesi için üzerini kapatıp bir kenara alalım. Bulgurun şişmesini beklerken patatesleri haşlamak için ocağa koyalım. Ardından kızartma tavasında tereyağını eritelim ve üzerine küp küp doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım. Ardından kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Kıymalar suyunu çekip iyice kavrulduktan sonra maydanoz, ceviz içi, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım. İç harcımızı iyice karıştıktan sonra soğuması için kenara alalım.

Haşlanmış patatesleri iyice ezip yumuşamış olan bulgurumuz ile karıştıralım. İçine yumurta aklarını ilave edip yoğurmaya başlayalım. İyice yoğurduktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım. Hamurun elimize yapışmaması için sık sık ellerimizi su ile ıslatalım. Yuvarlak şekil alan hamurumuzun tepe noktasından parmağımızı bastırarak hamuru döndüre döndüre inceltelim. Hamur iyice inceldikten sonra içine bir yemek kaşığı iyice soğumuş olan iç harcımızdan koyup ağzını kapatalım. Her iki başını da hafifçe sivriltip yumurta sarısına bulayalım. Bol kızgın yağda kızartalım. Kızarttıktan sonra fazla yağını çekmesi için havlu kâğıt serili bir tabağa alalım. 

Gerçeğini aratmayan yalancı içli köfte tariflerimizi deneyip bizlere yorum bırakabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Hamur ince nasıl açılır?

İLİŞKİLİ HABER

Hamur ince nasıl açılır?
Kolay tavuklu mantı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kolay tavuklu mantı nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0