Evde yufka ile yapılan kolay tarifler

Kadınların mutfakta pratik tarifler yapmasını sağlayan hazır yufka ile hazırlayabileceğiniz birbirinden güzel pratik yemek tarifleri...

Pratik böreklerin olmazsa olmazı yufkadır. Ancak yufka ile sadece börek değil farklı ve pratik tariflerde deneyebilirsiniz. 

İşte sizlere yufka ile yapılabilecek tarifler...

1- Nachos 

Yufkaları geniş bir şekilde kesin ve az yağda kızartın. Başka bir tencerenin içinde soğan, kıyma ve domates rendesini  kavurun. Kızartılan yufkaları geniş bir fırın tepsisinin  içine yayın ve hazırladığınız kıymalı harcı üstlerine dökün. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirlerini ekleyin, fırına verin ve 120 derecede 15 dakika pişirin. 

2- Tahinli çıtır

Baklavalık hazır yufkaları şeritler halinde kesin. Tereyağını eriterek kesilen yufkaların içine sürün. Başka bir yerde tahin ve şekeri karıştırın ve bu karışımı yufkaların üzerine her yerlerine bulaşacak şekilde sürün. Yufkaları sarın ve tepsiye dizerek 180 derecede kızarana kadar pişirin. Daha sonra pudra şekeri ile servis edin. 

3- Kolay perde pilavı 

İlk önce iç pilavını hazırlayın. İç pilav tarifine buradan ulaşabilirsiniz.  Daha sonra kek kalıbını yağlayın. Yufkaları kalıbın içine yerleştirin ve iç pilavını dökün. Kalan yufkalar ile üstünü tamamen örtün ve fırına vererek pişirin. 

Afiyet olsun...

 

 

BİR YORUM YAPIN 0