Pasta süsü nasıl yapılır?

Yaptığınız pastalara aynı pastahanelerdeki gibi pasta süsleri yapmak ister misiniz? İşte sizlere hem kolay hem de pratik pasta süsü yapımı...

Uzun uğraşlar sonucu hazırladığınız pastanıza göz kamaştıran süsler yapmak istiyorsanız bu tarifler tam size göre...

KARAMELDEN YAPILAN SÜS

Bir bardak toz şekeri tavanın içine koyarak eritin. Şeker erimeye başladığında sürekli olarak tahta bir kaşıkla karıştırın. Şeker eridikçe kahverengi bir hal almaya başlayacaktır. Şekerin tamamen eridiğinden emin olunca yağlı kağıdın üzerinde istediğiniz şekli verebilirsiniz. 

İsterseniz uzun bir çubuğun etrafına şekeri dolayarak spiral şeklinde süsler yapabilirsiniz. 

JÖLEDEN SÜS YAPIMI

jöle pek çok pastada ve tatlıda süs olarak kullanılır. Yapması ve kullanması çok kolay olan jöleyi evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. 

Malzemeler:

İsteğe göre meyve (Vişne ya da çilek gibi)
3 yemek kaşığı
Şeker

Yapılışı:

Meyveler blenderdan geçirilerek püre haline getirilir. Daha sonra tencereye alınır ve üzerine su dökülür. Bir süre karıştırdıktan sonra nişastası ve şekeri eklenir. Kıvam almaya başlayınca hangi şekil verilmek isteniyorsa o şekilde bir kalıbın içine dökülür. 

YAPRAK ÇİKOLATA İLE YAPILAN PASTA SÜSÜ

Pastaların üzerine konulan yaprak desenli çikolatalar pastanın üzerinde çok şık bir görüntü oluştururlar. Çikolatalı yaprak süsü çok kolay bir yöntemle yapabilirsiniz. Evinizde yetiştiğiniz ya da dışarıdan temin ettiğiniz yaprakların üzerine eritilmiş çikolatayı bol miktarda dökün. Daha sonra bu şekilde donmasını bekleyin. Çikolatalar tamamen donduğunda yaprakları ve çikolataları birbirinden ayırarak pastanın üzerine koyun. 

Afiyet olsun...

Mug kek nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Mug kek nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0