En kolay sokak köftesi nasıl yapılır? Tükürük köfte yapmanın püf noktaları

Sokak satıcılarının elinden yediğiniz sokak köftesini evinizde denemek ister misiniz? Maç öncesi stadyum önünde, konserlerin bitişinde kendisine her zaman yer alan tükürük köfte ızgaradan yükselen kokusu ile uzun kuyruklar oluşturuyor. Peki evde sokak köftesi nasıl yapılır? İşte tarifi:

Sokak köftesi, Amerikalılar için beyzbol maçı ve sosisli ne ise, bizler için futbol maçı ve tükürük köfte o demektir. Futbol tutkunlarının vazgeçilmezi olan bu sokak lezzeti, aslında birçok kişi tarafından ön yargı ile yaklaşılıyor. Nedeni ise isminden dolayı anlatılan hikayelerden kaynaklı.Önünde uzun kuyrukların oluştuğu sokak köftecilerinden köfte alıp yemeyen yoktur. Kokusunun neredeyse tüm sokağı kapladığı o leziz köfteleri sizde yapabilirsiniz. Tükrük köftesi yoğrulduktan sonra hafif bir şekilde suyla ıslatılır ve minik minik şekiller verilir. Lezzeti ve kokusu muazzamdır. Dana döş veya kuzu eti, suda ıslatılmış ekmek içi ve çeşitli baharatların karışımıyla elde edilir. Soğanı bolca kullanılır. Izgarada pişirmek lezzetini ikiye katlar.Gelin birlikte sokak köftesini hazırlayalım:

Orjinal Sivas köftesi nasıl yapılır? En kolay Sivas köftesinin tarifi! Sivas köftesinin farkıİLİŞKİLİ HABEROrjinal Sivas köftesi nasıl yapılır? En kolay Sivas köftesinin tarifi! Sivas köftesinin farkı

SOKAK KÖFTESİ TARİFİ:

MALZEMELER

600 gram kıyma 
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
6 dilim bayat ekmek içi 
1 adet küçük boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon

En kolay gerçek Tekirdağ köfte nasıl yapılır? Tekirdağ köftesinin farkı nedir?İLİŞKİLİ HABEREn kolay gerçek Tekirdağ köfte nasıl yapılır? Tekirdağ köftesinin farkı nedir?

Anne usulü köfte nasıl yapılır? En kolay anne köftesi tarifiİLİŞKİLİ HABERAnne usulü köfte nasıl yapılır? En kolay anne köftesi tarifi

YAPILIŞI

İlk önce ekmekleri suyun içinde ıslatın. 

Kuru soğanı küçük parçalar halinde doğrayın ve kıymanın içine atarak yoğurmaya başlayın. 

Kıymalı karışımın içine yağı ve baharatları ekleyin.

Son olarak köftenin içine suda ıslattığınız ekmekleri koyun ve karışım macun kıvamına gelene kadar yoğurun. 

Yoğurulan köfte hamurunu 40 dakika dinlendirin. 

Köfte hamuru dinlendikten sonra elinizle şekil vererek kızartın. 

Afiyet olsun...

BİR YORUM YAPIN 0