Patatesli ıspanak graten

Beşamel sosla hazırlanan patatesli ıspanak grateni akşam misafirlerinize mutlaka hazırlamalısınız. İşte sizlere patatesli ıspanak graten tarifi...

Ispanağı içinde birçok vitamin olduğundan sıklıkla tüketmek gerekiyor. Çok sevilmeyen ıspanağı farklı tarifler deneyerek çocuklarınıza sevdirebilirsiniz. İşte size ıspanağı sevdirecek enfes bir tarif...

PATATESLİ ISPANAK GRATEN

MALZEMELER:

- 3 adet orta boy patates
- yarım kilo ıspanak
- 1 orta boy soğan
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 2 küçük kırmızı biber

Başemel sosu için;

- 1 buçuk su bardağı süt

- 1 buçuk yemek kaşığı tereyağ
- 1 buçuk yemek kaşığı un
Karabiber ve tuz

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI:

- Ispanakları güzelce yıkayın. Suyunu süzdürün ve beklemeye alın. Daha sonra 3 patatesi soyup yuvarlak şekilde dilimleyip tencereye koyun ve haşlayın. Suyun içine tuz eklemeyi unutmayın.

- Suyu süzülen ıspanakları küçük küçük doğrayın. Bir tencereye soğanı ve biberi doğrayıp sıvı yağla birlikte kavurun. Yaklaşık 3 dakika kadar kavurduktan sonra tuz ekleyin ve ıspanakları ekleyin ve suyu çekilene kadar pişirin. 

- Haşladığınız patatesleri borcama yerleştirin. Daha sonra patateslerin üzerine hazırladığınız ıspanak karışımı güzelce yayın.

- Beşamel sou hazırlamak için; tencerenin içine tereyağı koyun ve eritin. Tereyağ eridikten sonra unu ekleyin ve yaklaşık 3 dakika kavurmaya devam edin. Kavurduktan sonra 1 buçuk su bardağı sütü yavaş yavaş içine ilave edin. Un topaklanmaması için sürekli karıştırın. Kıvam aldıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyebilirsiniz. 

- Piştikten sonra beşamel sosunu da borcama dökün ve rendelediğiniz kaşar peynirini her tarafa serpin. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0