En farklı cheesecake tarifleri! Birbirinden lezzetli Cheesecake tarifleri

Birbirinden lezzetli ve bir o kadar da pratik bir şekilde yapabileceğiniz cheesecake tariflerine bayılacaksınız. Peynirin en tatlı hali sizlerle... Her mevsimin vazgeçilmez tadı olan Cheesecake’in eşsiz lezzet serüvenini bu yazıda bir araya getirdik. İşte sizlere evde hazırlayabileceğiniz muhteşem 5 cheesecake tarifi...

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Esasında ‘’Custard’lı Tart sınıflamasına girer. Sebebi ise alt taban olarak kullanılan malzemenin short hamuru olmasından kaynaklanır. Pratik ve hafif farklı tadıyla son zamanların favorisi olan cheesecake sevdiğiniz meyvelerle ve soslarla birbirinden lezzetli cheesecakelar yapabilirsiniz. Tüm dünyaya yayılan bu lezzetin çıkış noktası, meşhur cheesecake pastanelerinden dolayı Amerika olarak bilinse de aslında tam olarak öyle değil. Yunanistan’ın Samos adasından çıkmış olan bu tatlı o zamandan beri serüvenine devam ediyor. 

İşte birbirinden farklı enfes cheesecake tarifleri:

  • - NARLI CHEESECAKE TARİFİ

NARLI CHEESECAKE

NARLI CHEESECAKE

MALZEMELER

İçi için:
1 paket toz krem şanti 
1 su bardağı krema
2 paket labne peynir
1 su bardağı soğuk süt
1 çay bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı damla çikolata

Kek tabanı için;

yarım paket pötibor bisküvi
1 paket kepekli bisküvi
75 gram eritilmiş margarin

Üzeri için;

3 çorba kaşığı nişasta
2 su bardağı ayıklanmış nar taneleri
3 su bardağı sıkılmış nar suyu
1 çorba kaşığı şeker

YAPILIŞI

Pötibör bisküvileri ve kepekli bisküvileri robottan geçirin ve çukur bir kaseye alın. Eritilmiş tereyağını ekleyin ve iyice yoğurun. Varsa kelepçeli kek kalıbınız onun içine yağlı kağıt açtıktan sonra hamuru döküp iyice bastırıp yayın. Yaydıktan sonra buzdolabında yarım saat bekletin.

Başka çukur bir kapta krem şanti, labne peynir, krema ve süzme yoğurdu mikserle güzelce çırpın. Çırptıktan sonra damla çikolatayı da ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Daha sonra kek kalıbına diğer hamurun üzerine döküp yayın ve buzdolabında tekrar 2 saat bekletin.

Şeker, nar suyu ve nişastayı bir tencereye dökün ve karıştırıp ocağa alın. Kısık ateşte devamlı karıştırın. Kıvamını alınca ocaktan alın ve soğuması için karıştırmaya devam edin. Biraz ılıyınca kekin üzerine dökün ve tekrar 3 saat buzdolabında bekletin. 3 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

  • - LİMONLU CHEESECAKE TARİFİ

LİMONLU CHEESECAKE

LİMONLU CHEESECAKE

Bu tarife ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz.

Limonlu cheesecake tarifi İLİŞKİLİ HABERLimonlu cheesecake tarifi

  • - BALKABAKLI CHEESECAKE TARİFİ

MALZEMELER

Kek tabanı için;

Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
300 gram yulaflı bisküvi
1 tatlı kaşığı tarçın
75 gram tereyağ

Püre için;

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
400 gram bal kabağı

Kreması için;

Yarım su bardağı şeker
100 gram süzme yoğurt
500 gram labne peyniri
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet rendelenmiş limon kabuğu

Üzeri için;
3/4 su bardağı süt
1 paket krem şanti

BALKABAKLI CHEESECAKE

BALKABAKLI CHEESECAKE

YAPILIŞI:

Bal kabaklarını soyup dilimledikten sonra üzerine su ve şekeri ekleyip ocakta pişirin.

Kek tabanı için; bisküvileri robotta çekin ve derin bir kaseye alın ceviz içini ekleyip iyice karıştırın. Erittiğiniz tereyağını ve tarçını ekleyip iyice karıştırıp hamur haline getirin. Hamuru kelepçeli kek kalıbının içine yağlı kağıt açtıktan sonra karışımı güzelce yayın ve sıkıştırın.

Kreması için labne peyniri ve süzme yoğurdunu bir kabta çırpıcı ile çırpın. Daha sonra yumurtayı ve şekeri ekleyip tekrar karıştırın. Nişastayı ve limon kabuğunu da ekleyip tekrar çırpın.

Bal kabakları pişip kıvamını aldıktan sonra süzün ve püre haline getirin. Hazırlamış olduğunuz kremaya ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Daha sonra kremayı kek kalıbına hamurun üstüne dökün ve güzelce yayın.

Sonra, önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Piştikten sonra soğumasını için kenara alın. Ardından krem şantiyi soğuk sütle çırpın ve krem şantinin üzerini süsleyin.

  • - FRAMBUAZLI CHEESECAKE TARİFİ

FRAMBUAZLI CHEESECAKE

FRAMBUAZLI CHEESECAKE

Bu tarife ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz.

Frambuazlı cheesecake tarifiİLİŞKİLİ HABERFrambuazlı cheesecake tarifi

Bu tarife ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz.

İncirli cheesecake tarifiİLİŞKİLİ HABERİncirli cheesecake tarifi

Afiyet olsun...

El-Hakem (c.c) ne demek? El-Hakem isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Hakem...

İLİŞKİLİ HABER

El-Hakem (c.c) ne demek? El-Hakem isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Hakem...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0