En kolay ayva reçeli nasıl yapılır? Evde ayva reçeli yapmanın püf noktaları

Mevsimin meyveleri arasında yer alan Ayva'dan lezzetli bir reçel yapmak ister misiniz? Lezzetine doyamayacağınız yapımı oldukça pratik reçeller arasında olan ayva reçelini yapmanın tam zamanı. Adını duyduğunuz zaman bile ağzınızın sulanacağı ayva reçelini sağlıklı bir şekilde evde hazırlamak isterseniz mutlaka tarifimizi incelemelisiniz.

Eylül ayında hasadı başlanan ayvalar Ekim ayında tezgahlarda yerini alıyor. Tezgaha ilk gelen taze ayvalarla enfes bir lezzet hazırlayabilirsiniz. Bu lezzetler arasında ayva reçeli bulunuyor. Sabah kahvaltılarında sıcacık ekmeğin üzerine içerisinde parçaları da olan ayva reçeliyle muhteşem adeta doyumsuz lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Türk kahvaltı kültürünün vazgeçilmezlerinden olan ayva reçelini mutlaka sizde evinizde deneyebilirsiniz. Ayva reçeli yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve ayva reçeli yapmanın püf noktalarını merak edenler için tarifi sizlerle paylaşıyoruz. 

En kolay ayva tatlısı nasıl yapılır? Pratik ayva tatlısı tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay ayva tatlısı nasıl yapılır? Pratik ayva tatlısı tarifi

AYVA REÇELİ TARİFİ:

MALZEMELER

2 kilogram ayva
1 kilogram şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
3 adet karanfil
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet çubuk tarçın

ayva reçeli nasıl yapılır

ayva reçeli nasıl yapılır

Diyet ayva nasıl yapılır? Ayva diyet tarifi! Şekersiz ayva nasıl yapılır İLİŞKİLİ HABERDiyet ayva nasıl yapılır? Ayva diyet tarifi! Şekersiz ayva nasıl yapılır

YAPILIŞI

Ayvaları güzelce yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın.

Bu adımda ayvanın çekirdeklerini bir kenara ayırın.

Daha sonra ayvaları tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Ocağın altını açıp ayvalar yumuşayıncaya kadar kaynatın.

Ardından içerisine şekeri, ayvanın çekirdeklerini ve limon tuzunu ilave edin.

ayva reçeli tarifi

ayva reçeli tarifi

Koyulaşmaya başlayan reçelin içerisine tarçın çubuğunu ve karanfili de attıktan sonra kaynayana kadar bekleyin.

5 dakika sonra tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Grip aşısı eczanelere geldi mi? Grip aşısı fiyatları 2022?

İLİŞKİLİ HABER

Grip aşısı eczanelere geldi mi? Grip aşısı fiyatları 2022?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0