Makarna nasıl yapılır? Evde kolay makarna yapmanın püf noktaları

Hepimizin kaçamak olarak gördüğü ve kilere stokladığı makarna, acil bir akşam yemeğidir. Oldukça pratik olan ve çeşitli malzemelerle farklılaştırdığımız makarnanın nasıl yapıldığı ise kişiden kişiye değişmektedir. Sizler için evde kolay makarna yapmanın püf noktasını tarifimizde yer verdik. Hadi gelin makarna nasıl yapılır bakalım!

Küçükten büyüğe herkesin severek tükettiği makarna, en kolay yemekler arasında başı çekiyor. İlk defa yemek yapacaklar, üniversite öğrencileri ve yeni evlenenlerin Google'da en çok arananlar listesine yerleştirdiği makarna nasıl yapılır ve makarnanın püf noktaları nelerdir? sorularının yanıtını sizler için araştırdık. Çeşitli ek gıdalarla lezzeti katlanan makarnanın öncelikle sade tarifini deneyerek kendinizi geliştirebilirsiniz.

Yapılan araştırmalara göre makarna dünyada en çok tüketilen yiyecekler arasında. İster salçalı isterseniz içerisine ekleyeceğiniz malzemelerle lezzetlendirebileceğiz makarnayı eski zamanlarda kadınlar kışa hazırlık olarak yapıyorlardı. Ancak şimdi marketlerde paket şeklinde satıldığı için kolaylıkla günün her saatinde pişirebilirsiniz. 

Makarna suyu nasıl değerlendirilir? Makarna suyunu dökmeyip değerlendirmenin 3 yoluİLİŞKİLİ HABERMakarna suyu nasıl değerlendirilir? Makarna suyunu dökmeyip değerlendirmenin 3 yolu

MALZEMELER

8 su bardağı su
1 silme yemek kaşığı tuz
250 gram makarna(yarım paket)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Makarna süzgeci

makarna tarifi

makarna tarifi

YAPILIŞI

Öncelikle tencereye 8 bardak soğuk suyu ekleyin. 

Kaynayan suyun içerisine tuzu ve sıvı yağı ekleyerek kaynaya kadar kapağı kapalı bir şekilde bekleyin.

Daha sonra içerisine makarnayı ekleyerek, ara ara karıştırın ve pişene kadar ocaktan almayın. Bu adımda tencerenin kapağını sakın kapatmayın, taşabilir.

Pişireceğiniz makarna çubuk ise sık sık karıştırın ki birbirine yapışmadan güzel şekilde pişsin.

Makarnanın piştiğini anlamak için tahta kaşığın üzerine alıp çatala batıp batmadığını kontrol edebilirsiniz.

Pişen makarnaları süzgeçten geçirin ve üzerine soğuk su tutun. Bu adımda makarnanın hamur kıvama gelmesini önleyecektir. 

Tekrar tencereye koyduğunuz makarnayı afiyetle tüketebilirsiniz. 

makarna yapmanın püf noktaları

makarna yapmanın püf noktaları

PEKİ, LEZZETLİ MAKARNANIN SIRRI NEDİR?

  • Makarnayı pişireceğiniz tencere derin ve büyük olmalıdır. Bu sayede makarnaların birbirine yapışıp, hamur kıvamına gelmesini önleyebilirsiniz. Aynı zamanda az suda pişen makarna lezzetsiz olur ve suyu da taşabilir.
  • Makarnanın suyuna tuz ve sıvı yağ, su kaynadıktan sonra ilave edilmelidir. 5 bardak suya 1 yemek kaşığı tuz gelecek şekilde bol miktarda atılmalıdır.
  • Makarnaları suya atmadan önce mutlaka fokurdaması beklenmelidir. Kısık ateşte değil, orta ateşte hızlıca pişirilmelidir.
  • Soslu makarna yemeyi seviyorsanız, makarnayı süzmeden önce 1 bardak içerisinden alın ve sosun içerisine ekleyin. Bu makarnanın sosuna lezzet ve kıvam verir.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 8

zeynep 3 yıl önce

bencemakarnabanagörezor

Toplam 5 beğeni

Zeynep 2 yıl önce

Nasıl zor en kolay yemek

Toplam 1 Beğeni

yağa gerek yok 4 yıl önce

yağ ile su karışmaz zaten yağ boşuna gider makarnada yapışmaz

Toplam 7 beğeni

Serkan işilcan 3 yıl önce

Nasılsın iymisin dorumun nasıl

Toplam 0 Beğeni

Tarif uymayın 4 yıl önce

Tuz önce katınca lastik oluyor makarna tuz en son katın perişan etti bizi en son Tuz hatta yağ ile bile olur

Toplam 3 beğeni

gılgamış türk 5 yıl önce

soğuk suya kesinlikle tutulmamalı. yapışmaması için çıkınca hemen sosu karıştırılmalı yada hemen tüketilmeli..

Toplam 8 beğeni

Ismail 5 yıl önce

1. sıvı yağı eklenmez. Yağ eklenince sos makarnanın üzerine tutunamıyor. Yağ ile sos tabak dibinde kalır. Sık sık karıstırma yapışmayı zaten önlüyor. 2. soğuk suya tutulmaz. Soğuk su çok hızlı soğumaya yol açıyor ve lezzetini kaçırıyor. Tekrar suya tutulması gereksiz.

Toplam 8 beğeni

Pınar 5 yıl önce

Katılıyorum eğer soğuk suya tutarsak tadı ,yağ dönersek de hem tadı hem de görünüşü kötü olur

Toplam 1 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun