En kolay rulo börek  nasıl yapılır? Sigara böreği yapmanın püf noktaları

Pratik ve lezzetli tariflerin başında gelen sigara böreğini özel günlerde misafirlerinize sunmak için hazırlayıp buzluğa atarak saklayabilirsiniz. Özellikle peynirli sigara böreği yapıyorsanız, kullandığınız peynirin yağlı ve sulu olmamasına dikkat edin. En kolay sigara böreği nasıl yapılır? Sigara böreğinin püf noktaları nelerdir? Tüm soruların yanıtı haberimizde.

Çıtır çıtır lezzeti ve enfes görünümüyle altın günlerinin baş tacı olan sigara böreği, isterseniz akşamüstü 5 çaylarında da kolayca yapabilirsiniz. Yufkaların içerisine isteğe göre ekleyeceğiniz iç harç ile sigara böreği yapabilirsiniz. Her an kolaylıkla yapabileceğimiz sigara böreği, pratik yapımıyla herkes severek tüketiyor. Türk mutfağına özgü bir börek çeşidi olan sigara böreği adeta damaklarda iz bırakıyor. Yine isteğe göre kızartarak ya da fırında pişirerek yapabileceğiniz sigara böreğinin en çok sevileni de peynirli olanıdır. Çocukların vazgeçilmezi olan sigara böreğinin en önemli noktası da yağ çekmeden pişirebilmektir. Bir de yufkaların tazeliği...Taze olmayan yufkalar kuruduğu ve yırtıldığı için böreği katlayıp sarmak zor olabiliyor. Sigara böreği yapıyorsanız, kullandığınız peynirin yağlı ve sulu olmamasına dikkat edin. Sulu peyniri ise bir müddet süzgece alıp suyunu süzdürdükten sonra böreğinize ekleyin.

  • Böreğinizi sararken çok sıkı olmamasına da özen göstermelisiniz. Çok sıkı sarılan börek kızartma aşamasında yine patlayacaktır. 
     
  • Hazırladığınız börekleri kızartmadan önce yumurtaya ve galeta ununa buladığınızda da hem gevrek olmalarını hem de dağılmadan kızarmalarını sağlamış olursunuz.
     

Kolay serpme börek nasıl yapılır? Serpme böreğin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERKolay serpme börek nasıl yapılır? Serpme böreğin püf noktaları

Sigara Böreği yapımı

Sigara Böreği yapımı

ÇITIR RULO BÖREK TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet hazır yufka

İçi için;

150 gram lor peyniri
150 gram rendelenmiş kaşar
1 yemek kaşığı yoğurt
1/4 çay kaşığı tuz
5 dal maydanoz

Pişirmek için;

2 su bardağı ayçiçek yağı

Sigara Böreği Tarifi

Sigara Böreği Tarifi

YAPILIŞI

Yufkaları bir tepsinin üzerine üst üste koyarak açın ve üçgen olacak şekilde 24 eşit parçaya bölün.

Daha sonra bir kasenin içerisinde tüm iç harcı malzemelerini karıştırın.

Üçgen bir yufkanın geniş kısmına iç harçtan ekleyin ve rulo şeklinde sarın.

Tüm yufkalar için aynı işlemi uyguladıktan sonra tavada kızmış olan bol yağda pişirin.

Fazla yağını almak için pişen börekleri kağıt havlunun üzerine alarak soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Nilsu 3 yıl önce

Bende denedim çok güzel oldu

eylül 5 yıl önce

Yaptm cok guzel yasemin hanım teşekürler