Ceviz Macunu nasıl yapılır?

Macunların şahı olarak betimlenen oldukça lezzetli aroması ile hafif ve aynı zamanda oldukça sağlıklı olan bu tatlıyı mola saatleri için değerlendirebilir yemeklerden sonra tüketebilirsiniz. İşte, lezzetli ceviz macunu tarifi...

İçinde birçok vitamini barından ceviz macunu; karanfil, badem, su ve şekerin kattığı lezzet sayesinde sofraları zenginleştiriyor.

İşte, lezzetli ceviz macunu tarifi...

MALZEMELER

100 adet ceviz
2.5 buçuk kilo sönmemiş kireç
Yeterli ölçüde su
2.5 adet doğal limonun suyu
100 adet kabuğu soyulmuş badem
50 adet kadar karanfil
2.5 buçuk kilo şeker
2 bardak su
2 buçuk bardak limon suyu

YAPILIŞI

Ceviz ağaçlarından yeşil cevizler iki defa günde su değiştirmeye mahsus 6 veya 7 gün serin bir ortamda içi su dolu bir leğenin içinde bekletiniz. Bekleme işlemi bittikten sonra, cevizlerin suyuna kireç ilave ediniz. 8 ile 10 saat arasında cevizler kireçli suyun içerisinde bekletiniz. Daha sonra cevizler 3 kez suyu değiştirilip arda arda haşlayınız. Haşlanan cevizler şiş ile deliniz.

Kabuğu soyulan bademler içine yerleştiriniz. Bol limonlu suda 2 saat kadar bekletiniz. 100 adet cevizi tencerenin içine alınız. 2.5 kilo şeker ile 2 bardak su koyunuz. Karanfilleri de ekleyiniz. Daha sonra kısık ateşte şekerin erimesini  ve cevizlerin su çıkarmasını bekleyiniz. Ve ateşten alınan tencereyi 5 veya 6 saat bekletiniz.

Beklettikten sonra ceviz macunu kıvama gelene kadar bir kaç kez kaynama işlemini tekrarlayınız. Cevizleri servis yaparken yarısına kadar su doldurulmuş bardağın içine koyunuz. Böylelikle hem tadı hafifleyecek hem de oldukça güzel bir lezzet alacaktır.

Afiyet olsun...

BİR YORUM YAPIN 0