Yoğurtlu kurabiye nasıl yapılır? En kolay yoğurtlu kurabiye tarifi

Kurabiye kavanozlarını doldurmak isteyenlere özel muhteşem bir tarifimiz var. Hem yapımı çok pratik hem de tadına doyum olmayacak yoğurtlu kurabiye, çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak. Klasik tariflerin dışında olan yoğurtlu kurabiye pastane kurabiye tariflerinin aynısı olacak. Peki yoğurtlu kurabiye nasıl yapılır?

Fırında ya da pastanelerde satılan lezzetli kurabiyenin sırrının ne olduğunu biliyor muydunuz? Sıvı yağ ve tereyağının buluştuğu tarifler her zaman daha kıvamlı ve daha lezzetli olur. İçerisinde bir de yoğurt eklenince tariflerin tadı daha da vazgeçilmeze dönüşüyor. Kıvamı ve ağızda dağılan tadıyla küçük büyük herkesin seveceği yoğurtlu kurabiyenin kokusu da iştah açıyor. Pişmeye başladığında tüm mutfağı saran kokusuyla ağızlara layık yoğurtlu kurabiye, portakal kabuğu rendesinin de içerisinde bulundurduğu için damaklarda iz bırakıyor. 

En kolay yoğurtlu poğaça nasıl yapılır? Yoğurtlu poğaça yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay yoğurtlu poğaça nasıl yapılır? Yoğurtlu poğaça yapmanın püf noktaları

YOĞURTLU KURABİYE:

MALZEMELER

1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı toz şeker

En kolay  yoğurtlu kek nasıl yapılır? Pamuk gibi yumuşacık İLİŞKİLİ HABEREn kolay yoğurtlu kek nasıl yapılır? Pamuk gibi yumuşacık

ENFES YOĞURTLU KURABİYE

ENFES YOĞURTLU KURABİYE

YAPILIŞI

Yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana karıştırın. Daha sonra üzerine erimiş tereyağını, sıvı yağı ve yoğurdu ilave edin.

Güzelce harmanladıktan sonra vanilya ve portakal kabuğu rendesini de karıştırarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek homojen kıvamlı bir hamur elde edin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, toz şeker serpin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdikten sonra 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Vatandaş 3 yıl önce

buna yumurta sürülmez.

Toplam 2 beğeni