Geleneksel Kilis kebabı nasıl yapılır? Belen veya Kilis tavanın en kolay tarifi

Ana yemek bu akşam Hatay mutfağının lezzetli tarifi olan Belen tavayı hazırlamak ister misiniz? Kilis tava, Kilis'e özgü bir yemektir ancak Gaziantep'te de sıklıkla yapılır. Patatesli ve çömlekte kilis tava sıklıkla yapılan çeşitleridir. Bugün sizlere muhteşem bir Kilis tava tarifini paylaşıyoruz.

Kilis Tava, Güneydoğu Anadolu'nun leziz tarifini menülerinde görmek isteyen birçok kişinin araştırdığı konu oldu. İçerisinde kuzu kıyma, sarımsak, domates, maydanoz gibi malzemeleri barındıran Kilis Tava, damak çatlatan lezzeti ile sofraların paylaşılmaz lezzeti olacak. Akşam yemeğinde şöyle taze ekmekle bana bana yiyebileceğiniz enfes bir tarif arayanlara müjde! Hatay'ın en yüksek ilçesi olan kısacası yayla ilçesi Belen'in meşhur yemeğini mutlaka evde pratik bir şekilde yapmalısınız. Peki, Kilis Tava nasıl yapılır? İşte, tepsi kebabı olarak da bilinen bu lezzetin kısaca tarifi:

BELEN TAVA TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 adet domates
1 çay kaşığı tuz
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
100 gram eritilmiş tereyağı
400 gram kuzu eti
1 çay kaşığı kekik

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri doğrayın. Daha sonra demir döküm tavaya soğanları, biberleri ve tereyağı koyun ve güzelce kavurun.

Ardından irice doğranmış kuzu etlerini sebzelerin üzerini kapatacak kadar güzelce kapatın.

200 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun..

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0