Anne usulü kurabiye nasıl yapılır? Anne kurabiyesi tarifi

Her zaman tam ölçülü ve kıvamında tariflerle karşımıza çıkan anne yemeklerinden en pratik olan kurabiye tarifini sizler için araştırdık. Çayın yanında ya da kahveye eşlik edecek muhteşem kurabiyenin tarifini yazımızda bulabilirsiniz. İşte nefis ve tam ölçülü anne kurabiyesinin tarifi...

Mutfaktan limon kokuları geliyorsa, anneniz sizlere muhteşem bir kurabiye hazırlıyor olabilir. Bu lezzeti annelerin elinden yemek başka olsa da siz de kolayca hazırlayabilirsiniz. Siz de kendi ellerinizle adeta annelerinizin kurabiyesi gibi muhteşem bir limonlu anne kurabiye tarifimizi deneyebilirsiniz. Pratik bir şekilde pişen limonlu kurabiye uzun süre de saklanabiliyor olması büyük bir avantaj. Fırını açtığınız anda portakal veya limon kokusuyla evinizi saracak bu nefis kurabiyeler sıcacık bir bardak çayın yanına da çok yakışıyor. İşte tadına doyamayacağınız nefis anne kurabiyesi tarifi:

LİMONLU ANNE KURABİYESİ TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet yumurta
4 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
2 çay bardağı pudra şekeri
2 paket vanilin
1 adet limonun kabuğu(rendelenmiş)

YAPILIŞI

Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağıyla pudra şekerini elinizle güzelce karıştırın.

Daha sonra içerisine 1 yumurtanın tamamını diğerinin ise yalnızca beyazını ilave edin ve karıştırmaya devam edin.

Kalan malzemeleri de ilave ettikten sonra kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.

Hamur kıvama geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalayarak alarak yuvarlayın. Daha sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Kenara ayırdığınız yumurtanın sarısını da üzerine sürdükten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0