En kolay kruvasan nasıl yapılır? Evde kruvasan pişirmenin püf noktaları

Sabah kahvaltılarında ya da çay saatlerinde atıştırmalık olarak severek yenilen kruvasanın en kolay tarifini denemek isterseniz bu haber tam size göre. Dünya mutfağının özellikle de İngilizlerin sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan kruvasanını denemek istersiniz mutlaka hazırladığımız tarifi denemelisiniz.

Kruvasan, ürkçe "ay çöreği, hilal açması" anlamına gelen Avusturya kökenli, hilal şeklinde olan bir hamur işidir. Dışı hamur, içi ise çikolata ile kaplı olan kruvasanın içerisindeki isteğe göre değişebiliyor. Sadece tereyağıyla yapıldığı için açma ile farkı oldukça büyük olan kruvasan kahve yanına çok yakışıyor. Fransız’ların milli unlu mamulu olan ‘croissant’, Avrupa’da özellikle Fransa’da kahvaltılarda mutlaka kruvasan çeşitlerini görebilirsiniz. Osmanlı döneminde İmparatorluğu’un Viyana’yı kuşattığı 1683 yılında Viyanalı pastacıların işgalden kurtulmaları adına Türklere ithafen yaptıkları bir çörek olan bu enfes lezzet, biçimini Osmanlı bayrağındaki ay şeklinden alıyor.

Yapılış şekli itibarıyla milföy hamuruna benzeyen kruvasan, ince hamur ve yağ tabakasından oluştuğu için pişirildiğinde 8-10 misli kabarabiliyor. Ağızda kolayca dağılan kruvasanı siz de denemek istiyorsanız mutlaka hazırladığımız tarifi incelemelisiniz.

Sarmal poğaça nasıl yapılır? Sunumu şık poğaçaİLİŞKİLİ HABERSarmal poğaça nasıl yapılır? Sunumu şık poğaça

KRUVASAN TARİFİ:

MALZEMELER

Bir paket milföy hamuru 
Sürülebilir çikolata 

Üzeri için;

Yumurta sarısı

EV YAPIMI KRUVASAN

EV YAPIMI KRUVASAN

YAPILIŞI

Kare şeklinde olan milföy hamurlarını üçgen şeklinde kesin ve 2 adet üçgen elde edin. 

Üçgenlerin içine çikolatayı sürün. İçine çikolata sürülen üçgenleri rulo şeklinde sarın. 

Kenarlarını ay çöreği şeklinde içe doğru kıvırın. 

Üstlerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0