Lezzeti şahane söğürme kebabı nasıl yapılır? Gaziantep söğürme kebabı tarifi

Söğürme kebabının nasıl yapıldığını merak eden izleyiciler, arama motorları üzerinden söğürme kebabı tarifi hakkında araştırmalara başladı. Antep mutfağının meşhur tariflerinden biriyle tekrardan karşınızdayız. İşte Antep sofralarının almazsa olmazı patlıcan söğürme tarifi...

Ev yemeklerini çok seviyor ama arada o mangalda pişen nefis etlerin, sebzelerin tadını özlüyorsanız, bu tarifimiz size evde kebap keyfi yaşatacak! Közlenmiş patlıcan, biber ve domatesin bir araya gelerek oluşturduğu o nefisliğin üzerine bir de ellerinizle hazırladığınız kebap tadında köfteler de eklenince ortaya ''Yeme de yanında yat!'' tadında bir şaheser çıkıyor. Közlenmiş biberlerin mis gibi közlenmiş patlıcanlarla buluştuğu enfes tariflerden biri olan patlıcan söğürme ana yemek öncesi karnınızı doyuracak türden. Bir kebap cenneti olan Şanlıurfa, patlıcan yemekleri konusunda dünya çapında üne sahiptir. Ateşte közlenmiş patlıcan anlamına gelen söğürme kebabı, Gaziantep'in gülü olan bir kebap çeşididir. Peki söğürme kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, hem mideyi hem de gözleri doyuran söğürme kebabı tarifi...

GAZİANTEP PATLICAN SÖĞÜRME TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet patlıcan
2 adet kapya biber
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
5 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patlıcanları ve kapya biberleri ortalarından kesik atarak yerleştirin. 200 derece fırında 20 dakika kadar közlenmesini sağlayın.

Patlıcanlar fırında közlenirken domateslerin kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın.

Soğanları yemeklik biberleri de ince ince şekilde doğrayın. Aynı şekilde fırından çıkan kapya biber ve patlıcanı da küp küp doğrayın.

Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın. Ardından biberleri ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri de ilave ederek kavurmaya devam edin. 

Patlıcanları ve suyu da ekledikten sonra ocaktan alın.

Maydanozlarla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0