Kolay peynirli rulo börek nasıl yapılır? Peynirli böreğin püf noktaları

Hem çıtır çıtır hem de pratik bir atıştırmalığa ne dersiniz? Lezzetinden ödün vermeyeceğiniz gün içerisinde tüketmek için yanınızda taşıyabileceğiniz harika bir atıştırmalık olan peynirli rulo börek tarifini sizler için bırakıyoruz. İşte peynirli rulo börek tarifi...

Sabah kahvaltısından akşam çayının yanında bile servis edebileceğiniz en leziz hamur işlerinden biri olan börek, pratik yapımıyla da kadınların çok tercih ettiği tariflerden.  Çabucak hazırlanmasının yanı sıra içine koyulan peynir, akışkanlığıyla önce damaklarda eriyecek daha sonra midelerde bayram havası yaşatacak. Peynirin yanı sıra baharatlar enfes aromaları ile böreğe lezzet katacak. Yufkaların üzerine sürülen yumurta sayesinde ise fırından çıtır çıtır börekler çıkacak. Siz dilerseniz ekstra olarak biraz yoğurt ile yumurta sarısını karıştırıp, böreğin üzerine sürebilirsiniz.

En pratik rulo buzdolabı böreği nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABEREn pratik rulo buzdolabı böreği nasıl yapılır?

PEYNİRLİ RULO BÖREK:

MALZEMELER

4 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı su
1 adet yumurta akı
1/2 çay bardağı az yağlı beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 adet yumurta sarısı
1/2 çay bardağı susam

Kolay ev yapımı rulo kurabiye tarifi! Rulo kurabiye nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERKolay ev yapımı rulo kurabiye tarifi! Rulo kurabiye nasıl yapılır?

YAPILIŞI

Sıvı yağı, sütü ve yumurtanın beyaz kısmını bir kasenin içerisinde güzelce çırpın. Daha sonra maydanozları ince ince doğrayarak peynirle karıştırın.

Hazırladığını sos ile yufkaları ıslatıp, yarısını üzerine kapatın. D şeklindeki yufkanın üstüne de sostan sürün ve geniş tarafına peynirli iç harçtan koyarak rulo şeklinde sarın.

En lezzetli fincan böreği evde nasıl yapılır? OsmanlıİLİŞKİLİ HABEREn lezzetli fincan böreği evde nasıl yapılır? Osmanlı'dan fincan böreği tarifi

6 eşit parçaya böldükten sonra 180 derece fırında üzerine yumurta ve susam sürerek kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0