En kolay balkabağı çorbası nasıl yapılır? Balkabağı çorbasının püf noktaları

Balkabağını, pazarların tezgahlarında ve alışveriş merkezlerinde genellikle dilimlenmiş olarak sıkça görüyoruz. Balkabağının sağlığa olan faydalarından yararlanmak isterseniz kremalı mantar çorbası tarifini deneyebilirsiniz. En kolay balkabağı çorbası nasıl yapılır? Balkabağı çorbasının püf noktaları bugünkü tarifimizde bulabilirsiniz.

Bal kabağı, güçlü bir vitamin ve mineral kaynağıdır. İçeriğinde yüksek miktarda; A, vitamin B, vitamin E, demir, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, fosfor ve posadan gibi vitamin ve mineraller bulunur. Beta- Karoten bakımından da zengin olan balkabağı göz sağlığından kalbe kadar birçok hastalığa karşın direnç sağlar. Balkabağı sonbahar aylarının sağlık ve lezzet dolu sebzesi. Et yemeklerinden tatlılara her yerde kullanılabilen balkabağı ile birbirinden nefis tarifler hazırladık. Siz de bizim kadar balkabağına aşıksanız bu tarifleri mutlaka denemelisiniz. Kremalı balkabağı çorbası, sadece tatlı olarak değil yemeklerde çorbalarda kullanabilirsiniz. Tam bir antioksidan olan balkabağı meyvesini mutlaka çorba olarak da denemeniz gerekiyor. İçinde C vitamini de bulunan balkabağı çorbası soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.

Balkabağının faydaları nelerdir? Tarçınlı balkabağı karışımı ne işe yarar?İLİŞKİLİ HABERBalkabağının faydaları nelerdir? Tarçınlı balkabağı karışımı ne işe yarar?

BALKABAĞI ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER:

1 adet kuru soğan
500 gram balkabağı
1 kutu krema 
1 diş sarımsak
1 litre tavuk ya da sebze suyu
Yarım tatlı kaşığı kekik
Tuz ve karabiber
Kıtır ekmek

Balkabağı nasıl soyulur? Bal kabağı soymanın püf noktaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABERBalkabağı nasıl soyulur? Bal kabağı soymanın püf noktaları nelerdir?

YAPILIŞI

Balkabağını soyun, çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Soğanı soyup doğrayın.

Krema ve kıtır ekmek dışındaki tüm malzemeleri derin bir tencereye koyup ocağa alın.

Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 40 dakika daha pişirin. Çorba piştikten sonra blender ile püre haline gelene kadar karıştırın.

Püre kıvamını alınca temiz bir tencereye çorbayı koyup kısık ateşe koyun. Üstüne kremayı ekleyin ve ısınıncaya kadar karıştırın. Kıtır ekmekle süsleyip sıcak servis edin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0