Nohut unu kurabiyesi nasıl yapılır?

İran mutfağının pratik tarifleri arasında yer alan nohut unu kurabiyesi tarifini sizler için araştırdık. Oldukça lezzetli olan ve çayın yanına yakışan nohut unu kurabiyesi, pratik yapılışı ile de mutfakların gözdesi oluyor. Hadi gelin nohut unu kurabiyesi nasıl yapılır bakalım.

Ağızda dağılan ve oldukça lezzetli olan nohut unu kurabiyesini denemeye ne dersiniz? Bir İran kurabiyesi olan gluten ve süt içermeyen tarifler arasında yerini alıyor. Tek seferde yiyebileceğiniz nohut unu kurabiyesi, malzemeleri ile de dikkat çekiyor. Bu gevrek ve tereyağlı kurabiyeler, sağlıklı dokunuşla içeceklerinizin yanına da oldukça yakışıyor. Hadi gelin nohut unu kurabiyesi nasıl yapılır adım adım bakalım!

NOHUT UNU KURABİYESİ TARİFİ

MALZEMELER

500 gram nohut unu
150 gram tereyağı
200 gram pudra şekeri
2 yemek kaşığı gül suyu
1 tatlı kaşığı toz kakule
1 su bardağı sıvı yağ

Nohut unu kurabiyesi nasıl yapılır

Nohut unu kurabiyesi nasıl yapılır

YAPILIŞI

Nohut ununu tavada kokusu çıkana kadar ve kavrulana kadar karıştırın. Bu adımda dikkat etmeniz gereken nokta, unun rengi değişecek kadar değil unun kokusu çıkacak kadar kavurmalısınız.

Kavrulan unu soğuması için bir kenara alın. Ardından oda sıcaklığında bekletilen tereyağını ve pudra şekerini çatalla ezerek karıştırın. Soğuyan nohut ununu eleyerek karışıma ilave edin.

Toz kakule ve gül suyunu da ekledikten sonra yoğurarak hamurun bütünleşmesini sağlayın. Son olarak sıvı yağı da ekleyin ve hamuru sitreç filme sarıp buzdolabında bir saat kadar bekletin.

Hamuru dolaptan çıkararak 10 dakika oda sıcaklığında bekleterek,  hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar koparın.

Avucunuzun içinde yuvarlayarak fındıktan biraz büyük toplar yapın. Hazırladığınız topları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında  25-30 dakika civarında, altları hafifçe kızarana kadar pişirin.

Pişen kurabiyelerin üzerine sıcakken pudra şekeri veya tarçın-toz şeker karışımı serpin. Kurabiyeler tamamen soğuyana kadar dokunmayın. Daha sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Müjgan 2 yıl önce

Şeker koymadan ne ile yapayım tatlandırıcı ile olur mu?