Pratik leblebili ev baklavası nasıl yapılır? 1 milyon izlenen baklava tarifi

Bayramların, düğünlerin veya özel günlerin baş tacı olan baklavayı pratik bir şekilde misafirlerinizin olduğu günlerde yapabilirsiniz. Hazır baklava yerine ev baklavası yapmak isteyenler ise püf noktalarını merak ediyor. İşte pratik leblebili ev baklavası tarifi...

Türk mutfağında oldukça önemli bir yere sahip olan baklava, Orta Doğu, Balkan ve Güney Asya mutfaklarında da yer etmiş önemli bir hamur tatlısıdır. İnce yufkaların arasına yöreye göre ceviz, antep fıstığı, badem veya fındık konarak yapılan ve şeker şerbeti ile tatlandırılan baklava, kimi yörelerde bal şerbeti ile de tatlandırılabilmektedir. Şerbetli ve lezzetli tatlıların arasında listenin başında yer alan baklava tariflerine bir yenisi daha eklendi. Tadı damaklarda kalacak ve fıstıklı baklavaya rakip olacak leblebili baklavanın tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Çıtır baklava nasıl yapılır? En kolay çıtır baklava tarifi! Ağızda dağılan çıtır baklava İLİŞKİLİ HABERÇıtır baklava nasıl yapılır? En kolay çıtır baklava tarifi! Ağızda dağılan çıtır baklava

LEBLEBİLİ BAKLAVA TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
150 gram tereyağı
1 çimdik tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Açmak için;

800 gram mısır nişastası
2 yemek kalığı un

İçi için;

Yarım kilo sarı leblebi
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı toz tarçın

Şerbeti için :

5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
3 damla limon suyu

Ev yapımı bol cevizli baklava nasıl yapılır? Enfes ve pratik cevizli baklava tarifiİLİŞKİLİ HABEREv yapımı bol cevizli baklava nasıl yapılır? Enfes ve pratik cevizli baklava tarifi

YAPILIŞI

Tarife öncelikle şerbeti yaparak başlayın. Tencerede suyu ve şekeri kaynatın sonra içerisine limon suyunu ilave ederek soğumaya bırakın.

Hamur malzemelerini bir kabın içerisine alın ve homojen kıvama gelene kadar güzelce yoğurun.

Üzerini örterek 15 dakika dinlendirin. Bekleyen hamurdan 20 adet cevizden biraz büyük bezeler elde edin.

Bezeleri un ve nişasta karışımı ile güzelce açın. İncelik açtınız bezeleri oklavanın bir ucundan bir ucuna kadar katlayın ve hazırladığınız iç harcı koyun.

 Antep üsülü baklava nasıl yapılır? Meşhur Antep baklavasının püf noktasıİLİŞKİLİ HABER Antep üsülü baklava nasıl yapılır? Meşhur Antep baklavasının püf noktası

Daha sonra oklavanın üzerindeyken rulo yapın ve büzerek çıkartın.

Tüm bezeler için aynı işlemi yaptıktan sonra tepsiye yuvarlak şekilde dizin. 

Üzerine 300 gram tereyağını tavada kızdırarak dökün. Ardından 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.

Pişen tatlı ılık hale geldikten sonra soğuk şerbeti üzerine ilave edin. Tatlı şerbeti çekip dinlenince servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0