Kıtır kıtır lahana turşusu tarifi! En kolay lahana turşusu nasıl yapılır?

Vücut sağlığı açısından oldukça faydalı olan ve uzmanlar tarafından kışın hastalanmamak için bol bol tüketilmesi gerektiği önerilen beyaz lahana turşunu evde yapmak isteyenlere özel kolay tarifini araştırdık. İster çayla beraber isterseniz ana yemeğin yanında servis edebileceğiniz lahana turşusunun enfes tarifi bugünkü yazımızda.

Lahana turşusu, her yemeğin yanına yakışan aperitif olarak verebileceğiniz muhteşem bir besindir. Aynı zamanda lahana turşusunun içerisinde bulunan vitaminler sayesinde  çeşitli kalp ve damar hastalıklarını da koruduğu karaciğer yağlarını da giderdiği bilinmektedir. Kış aylarının sebzeleri arasında yer alan beyaz lahana tezgahlarda da yerini aldı. Hem sağlık hem de lezzet deposu olan beyaz lahana turşusu, kış aylarında her evin kilerinde, mutfağında mutlaka bulunması gereken ürünlerde. Bu turşuyu dilerseniz siz de evinizde kolayca yapabilir sofranıza şifa katabilirsiniz. Lahana ile kısa sürede kolayca turşu hazırlamak isterseniz mutlaka tarifimizi incelemelisiniz.

En kolay ve şifalı pancar turşusu nasıl yapılır? Tam kıvamında pancar turşusuİLİŞKİLİ HABEREn kolay ve şifalı pancar turşusu nasıl yapılır? Tam kıvamında pancar turşusu

LAHANA TURŞUSUNUN PÜF NOKTALARI

  • Turşunun suyuna acı biber lezzetinin geçmesini istemeyenler kullanmayabilirler. Arzuya göre turşuya dereotu ekleyebilirsiniz.
  • Turşuyu oda ısısında ve güneş görmeyen bir yerde en az 10 gün kadar muhafaza ettikten sonra servis edin.
  • Kısa sürede hazır olmasını istiyorsanız doğradığınız lahanayı kaynar suda 4-5 dakika kadar haşladıktan sonra turşuyu kurabilirsiniz.

 

LAHANA TURŞUSU TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram beyaz lahana
1 tane küçük boy havuç
5 diş orta boy sarımsak 
2 adet acı veya tatlı biber
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı sirke 
1 su bardağı arıtılmış su 
2,5 çorba kaşığı iri kaya tuzu
4-5 adet nohut

beyaz lahana turşusu

beyaz lahana turşusu

En kolay fasulye turşusu nasıl yapılır? Erimeyen taze fasulyeden turşu tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay fasulye turşusu nasıl yapılır? Erimeyen taze fasulyeden turşu tarifi

YAPILIŞI

Beyaz lahanayı yapraklarından  güzelce ayırın. Daha sonra bol suda iyice yıkayarak hazır hale getirin.

Kök kısmını bir kenara ayırdığınız lahanayı gelişi güzel bir şekilde 4 veya 5 parçaya bölün.

Doğradığınız parçaları da sudan geçirdikten sonra havuçların da kabuklarını soyun ve doğrayın.

Kıtır kıtır tam kıvamında kornişon turşusu nasıl yapılır ve kurulur? İLİŞKİLİ HABERKıtır kıtır tam kıvamında kornişon turşusu nasıl yapılır ve kurulur?

Kavanozların içerisini kaynar su ile yıkadıktan sonra ilk olarak nohutları koyun. 

Bir kabın içerisinde lahanayı, kaya tuzunu, sirkeyi ve sarımsakları 4-5 dakika kadar ovalayın.

Kabın içerisindeki lahanaları da kavanoza ilave ettikten sonra kabınızda kalan sirkeli karışımı içme suyuyla çoğalttığınız karışımı kavanoza ekleyin.

Ağzına kadar dolu olan kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

Güneş görmeyen bir yerde en az 10 gün muhafaza ettikten sonra sofralarınıza getirebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Mahmut 1 yıl önce

Maydanoz nerde tarifte

Akdhjl 4 yıl önce

videoda yapım aşamasının fotoğraflarını gösterirseniz daha faydalı olur.

Toplam 1 beğeni