Jalapeno biber turşusu evde nasıl yapılır? En kolay Jalapeno biber turşusu

Yemeklerin yanında afiyetle tüketilen mayhoş acılığıyla damaklarda iz bırakan jalapeno turşusunu hemen her lokanta ve restoranlarda görmüşüzdür. Evinizde de kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, jalapeno biber turşusunu evde yapmanın püf noktalarını sizler için paylaşıyoruz. Peki en kolay Jalapeno biber turşusu nasıl yapılır?

Jalapeño, Capsicum annuum türünden cin biber varyetesi. Meksika menşeli bir bitkidir. Olgun jalapenonun uzunluğu 5–9 cm'dir. Yaygın olarak yeşil, nadiren olgunlaşmış kırmızı olarak satılan jalapeno adını Meksika, Veracruz'daki geleneksel olarak yetiştirildiği Jalapa'dan alır. Yapımı en kolay turşunun Jalapeno biber turşusu olduğunu biliyor muydunuz? Markette hazır olarak satılan ve herkesin çok sevdiği Jalapeno biberi turşusu tarifini sizler için araştırdık. Jalapeno biber turşusu tarifini öğrenmek için sabırsızlanmaya başladıysanız sizler için hazırladığımız bilgilere göz atabilirsiniz. Acı seven kişilerin yemeye doyamadığı jalapeno turşusunun en basit tarifi ile evde yapımı sizler için derledik. İşte dışarıdaki kafelerde yediğiniz jalepeno turşusunun tarifi...

Cin biber turşusu nasıl yapılır? Evde cin biber turşusu püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERCin biber turşusu nasıl yapılır? Evde cin biber turşusu püf noktaları

JALEPENO TURŞUSU TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram Meksika biberi 
3 çay bardağı sirke
1 litre su 
7-8 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kaya tuzu

YAPILIŞI

Yukarıda bahsettiğimiz malzemeleri ilk önce güzelce yıkayıp temizleyin.

Daha sonra dilediğiniz boyda kesin. Kesme işleminden sonra sirke, tuz ve sarımsak karışımını bir tencere kaynatın ve kenarda soğumasını bekleyin.

Orta büyüklükte bir kavanoza malzemeleri sıra sıra dizip sirkeli karışımı üzerine döküp kavanozun kapağını hava almayacak sıkılıkta kapatın.

15 gün boyunca turşuyu serin yerde bekletin. 15 gün sonrasında tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...

BİR YORUM YAPIN 0