En kolay kıymalı börek nasıl yapılır? Enfes tam kıvamında kıymalı börek tarifi

Lezzeti ve görünüşüyle çok beğeneceğiniz kıymalı tepsi böreğinin pratik tarifi özellikle çalışan kadınların çok hoşuna gidecek. Tepsi börekleri genellikle yapımı kolay olmasıyla dilim dilim edilerek servis edilir. Yapınca çok beğeneceğiniz lezzeti damaklarda iz bırakacak enfes kıymalı tepsi böreğinin tarifi yazımızda.

Çayın yanında ya da aniden gelen misafirlerinize pratik şekilde börek hazırlamak istiyorsanız kıymalı tepsi böreğini hızlıca yapabilirsiniz. Puf puf kabaran ve yumuşacık tadı ile vazgeçilmezin olacak. Hazırlanan sosu ile yüzeyi çıtır çıtır içerisindeki harcı ile misafirlerinizi şaşırtacağınız bir lezzet. Kıymalı börekler doyurucu olma özelliği taşıdığından dolayı ana yemek yerine geçebiliyor. Yanında sadece bir salata ile servis edebileceğiniz kıymalı tepsi böreğinin püf noktalarıyla beraber tarifine yazımızdan kolayca ulaşabilirsiniz.

  • Böreğin içerisine koyduğumuz az miktardaki toz şeker böreğin daha iyi kızarmasını sağlayacaktır.
  • Az yağlı olması böreğiniz tadını ve yumuşaklığını etkileyecektir.

En lezzetli kıymalı gül böreği nasıl yapılır? Kıymalı gül böreğinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn lezzetli kıymalı gül böreği nasıl yapılır? Kıymalı gül böreğinin püf noktaları

KIYMALI TEPSİ BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

5 adet yufka
1 şişe soda
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçeği yağı

İç harcı için;

500 gram kıyma
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 adet salçalık kırmızıbiber
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz
Kimyon
Karabiber
Kırmızı pul biber

Bükme nedir ve bükme nasıl yapılır? En kolay kıymalı bükme tarifiİLİŞKİLİ HABERBükme nedir ve bükme nasıl yapılır? En kolay kıymalı bükme tarifi

kıymalı tepsi böreği nasıl yapılır

kıymalı tepsi böreği nasıl yapılır

YAPILIŞI

Küp küp doğranmış soğanları zeytinyağının içerisinde güzelce kavurun. Daha sonra kıymayı da ekleyerek 2-3 dakika kavurun.

Biberleri ince ince, maydanozları da küçük doğrayarak ilave ettikten sonra baharatlarla harmanlayıp 3 dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.

En kolay kıymalı pide nasıl yapılır? Evde kıymalı pide yapımının püf noktaları
En kolay kıymalı pide nasıl yapılır? Evde kıymalı pide yapımının püf noktaları
İLİŞKİLİ HABEREn kolay kıymalı pide nasıl yapılır? Evde kıymalı pide yapımının püf noktaları

Yağlanmış fırın tepsisine 1 adet yufkayı serin.

Bu adımda yufka kenarlarından sarkabilir. Kıymalı harcı yufkanın üzerine yayıp, kalan yufkaları üzerine serin.

Tepsinin kenarından sarkan kısım ile böreğin üzerini kapattıktan sonra üzerine soda, süt, yumurta ve yağı bir kasede çırpın dökün.

Önceden ayarlanmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar böreği pişirin.

Ilık hale geldikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0