Sarı gelin böreği nasıl yapılır? En kolay sarıgelin böreği tarifi

Tarif defterinize hem pratik hem de ismi ile ilginç bir börek tarifi eklemenin tam zamanı. Klasik lezzetlerin dışında enfes sarı gelin böreği çıtır çıtır olmasıyla da kendine hayran bırakıyor. Peki sarı gelin böreği nasıl yapılır? İşte cevabı...

Çocuklarınızın beslenmelerine ve misafirlerinize sadece 15 dakikada hazırlayabileceğiniz sarı gelen böreğini mutlaka tarif defterinize ekleyin. Baklava yufkasıyla yapacağınız enfes sarı gelin böreği, çayın yanında muhteşem olacak. Erzurum yöresine ait olduğu bilinen sarı gelin böreğini denemeden geçmeyin. Börek denilince aklınızdaki tüm börekleri unutturacak olan bu börek doyurucu özelliğiyle de çok seviliyor.

SARI GELİN BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

1/4 paket baklava yufkası
1/2 paket tereyağı

İçi için;

2 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1/2 su bardağı toz şeker

Üzeri için;

1/2 su bardağı pudra şekeri

sarı gelin böreği

sarı gelin böreği

YAPILIŞI

Böreği yapmaya öncelikle sütü, irmiği ve şekeri ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar 15 dakika pişirin. Daha sonra tereyağını bir cezvede eritin ve beyaz kısımlarını alın.

Mutfak tezgahınızın üzerine açtığınız 1/4 paket baklavalık yufkanın 10 yaprağını bir kenara ayırın.

Her yufkanın üzerine tereyağı ile yağlayarak üst üste dizin. 15 tane kare olacak şekilde yufkaları güzelce kesin.

Hazırlanan muhallebiden yufkaların üzerine 2'şer yemek kaşığı kadar koyun. Üçgen şekilde katlayarak yağlı kağıt serili tepsiye güzelce dizin.

Üzerine kalan yağdan ve yumurta sarısı sürüp, 185 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0