Güveçte yoğurt tatlısı nasıl yapılır?

Son günlerde en çok aranan tarifler arasında listenin başında yer alan yoğurt tatlısını porsiyonluk bir şekilde hazırlamak ister misiniz? Bunun için fırın güveçlerini kullanabilirsiniz. Güveçte yapacağınız yoğurt tatlısı adeta dışarıdan alınmış gibi olacak. Karşınızda güveç yoğurt tatlısının pratik tarifi:

Porsiyonluk güveçlerde genellikle ana yemekler pişirilir. Ancak bu tarifimiz bir tatlı. Hem şerbet hem de kekle buluşan irmik sayesinde çok seveceğiniz bu tatlı vazgeçilmeziniz olacak. Üstelik yapılışı çok kolay ve pratik olduğu için de sıkışık zamanlarda hemen başvurulacaklar listenizin baş sıralarında yer alacak. Her evde bulunan standart malzemeler dışında farklı bir malzeme gerekmeden kolayca yapılan yoğurt tatlısının tadına doyum olmayacak. Peki güveçte yoğurt tatlısı olur mu? 

GÜVEÇTE YOĞURT TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

Keki için;

3 adet yumurta
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı un
2,5 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için;

3,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 dilim limon

KLASİK YOĞURT TATLISI NASIL YAPILIR? Öğrenmek için tıklayın...

güveçte tatlı

güveçte tatlı

YAPILIŞI

Tarife öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayın. Tencereye şeker ve suyu karıştırın. Kaynayan şerbete 1 dilim limonu ekleyin.

Ardından şeker ve yumurtaları bir kasede köpük köpük olana kadar çırpın.

Kalan malzemeleri de ekledikten sonra güveç kaselerinin içerisine hazırladığınız kek karışımını dökün.

Kaselerin kırılmaması için fırın tepsisine yerleştirin. F160 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.

Daha sonra pişen kekin üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbet çektikten sonra antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0