Üzüm pekmezi şerbeti nasıl yapılır? Tamamen doğal

Geçmişten günümüze kadar her evde bulunan üzüm pekmeziyle ile ilgili Selçuklu'dan Osmanlı mutfağına uzanan hem vitamin deposu hem de ağızları tatlandıran mucize bir tarifimiz var. Şekerin olmadığı zamanlarda yapılan bu tarif tatlı krizlerinin de doğal bir şekilde önüne geçmiş. İşte üzüm pekmezi şerbetinin adım adım yapılışı...

Osmanlı döneminde sabahları ilaç niyetine içilen, eski kadınların güçlü ve dayanıklı olmasını borçlu oldukları üstelik kan yapıcı özelliği sayesinde herkesin mutlaka tüketmesi gereken üzüm pekmezi şerbetinin tarifiyle karşınızdayız. Verem hastalığına, bağışık sistemine iyi gelmesiyle anılan üzüm pekmezi şerbeti kışın da vücudu sıcak tutarak bir çok hastalıkların önüne geçiyor. Osmanlı'da özel misafirlere ikram edilen üzüm pekmezi şerbetini evinizde çok pratik bir yolla hazırlayabilirsiniz. Nasıl mı? Haberimizin detaylarında tarifi incleyebilirsiniz.

ÜZÜM PEKMEZİ ŞERBETİ: 

MALZEMELER

1 su bardağı üzüm pekmezi
5 su bardağı su
Yarım limon

YAPILIŞI

Büyük bir sürahinin içerisine üzüm pekmezini dökün. Daha sonra suyu da ölçerek sürahinin içerisine ilave edin.

Güzelce karıştırın. 5 dakika karıştırdıktan sonra tadının öne çıkması için yarım limonun suyunu içerisine taze taze sıkın.

Tekrar karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Karbonatlı pratik börek tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Karbonatlı pratik börek tarifi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0