Orjinal Falafel nasıl yapılır? En kolay Falafel tarifi ve malzemeleri!

Orta Doğu mutfağının yerel lezzetlerinden biri olan falafel, sofralarınızın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alacak muhteşem bir tarif. Sebze sevenlerin bayılacağı, sevmeyenlerin ise çok beğeneceği falafel, adını nohut, taze yeşillikler ve kuru baharatlardan alıyor. Çıtır çıtır kaplaması ve iç harcıyla da damaklarda iz bırakacak olan falafelin tarifini haberimizin detaylarında görebilirsiniz.

Lübnan mutfağının en leziz ve pratik tarifleri arasında yer alan falafel, hem doyurucu hem de tadı itibariyle çocuklarınızın da severek tüketeceği bir yemek olabilir. Özellikle sebze yemeyen çocuklarına üzülen annelerin tercih etmesi gereken falafel, akşam yemeklerinde yayında hafif bir salata ile de diyet yapanlar rahatlıkla tüketebilir. Falafel'e dair merak ettiğiniz her şey haberimizde! Peki, oldukça lezzetli bir yiyecek olan Falafel nasıl yapılır? İşte, Falafel tarifi ve malzemeleri... Vejetaryenlerin ve hatta veganların afiyetle tüketebileceği bir lezzet falafelin tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Yumuşacık pita ekmeği nasıl yapılır? Pita ekmeğinin püf noktasıİLİŞKİLİ HABERYumuşacık pita ekmeği nasıl yapılır? Pita ekmeğinin püf noktası

FALAFEL TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram haşlanmış nohut
6 diş ince doğranmış sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze soğan
1,5 yemek kaşığı kimyon tuzu
1 yemek kaşığı kişniş
2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
3 yemek kaşığı tahin
2 adet yumurta
Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Haşlanmış nohutları robottan güzelce geçirin.

Daha sonra kalan malzemeleri içerisine ekleyerek harmanlayın.

İyice harmanlandıktan sonra kaşıkla alarak elinizle yuvarlayın.

Hazırlanan topları 5 dakika dolapta bekletin.

Ardından kızgın yağın içerisinde çıtır çıtır olana kadar kızartın.

Afiyet olsun...

Vegan nedir? Vegan beslenme nasıl uygulanır? 22 günlük vegan diyeti! Vegan beslenmede ne yenirİLİŞKİLİ HABERVegan nedir? Vegan beslenme nasıl uygulanır? 22 günlük vegan diyeti! Vegan beslenmede ne yenir

PÜF NOKTALARI:

  • Kızaran falafelleri dondurucuda 6 aya kadar saklayabilir, tüketmek istediğinizde mikrodalga da ya da fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0