Bal kabaklı castellane tarifi

Alternatif bir lezzet keşfetmek isteyenlere, masalarını zenginleştirmeyi düşünenlere, değişik bir ana yemeği yapmak için araştırma yapanlara Bal kabaklı castellane tarifini mutfaklarınıza getiriyoruz.

Çok zahmet gerektirmeyen oldukça pratik ve faydalı bir besin olan bal kabağı, kolesterolü düşürür ve kan şekeri dengede tutar. Oldukça yoğun kıvamlı tadı ile tokluk hissiyatı verdiğinden çok fazla yeme isteğini oluşturmaz ve kilo vermenizde önemli rol oynar. Kalorisi oldukça düşük olan bu kış yemeğinin tarifini sizlerin becerisine sunuyoruz.

Bal kabaklı castellane tarifi

MALZEMELER

500 gram Castellane 
250 gram balkabağı (soyulmuş)
2 çorba kaşığı tereyağı
7 adet yaprak adaçayı
3 adet diş sarımsak
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
Yarım tatlı kaşığı muskat
200 ml miktarında su
100 ml paket krema

YAPILIŞI

Tereyağını geniş bir tavada erittikten sonra adaçayı yapraklarını da içine katın. 3 dakika kadar aromasını yağa sinmesini sağlayın. Bal kabaklarını küp küp kesin. Sarımsakları ince daire şeklinde doğrayın ve bal kabaklarını üzerine ilave edin. Tuz, karabiber ve muskatla lezzet kattıktan sonra 200 miligram miktarında suyu koyun. Orta ateşte kabaklar yumuşak bir kıvam alıncaya kadar pişirin. 

Adaçayı yapraklarını tavadan aldıktan sonra olarak krema ilave ediniz 3 dakika daha pişiriniz. Hazırla makarna sosunu ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar mutfak robotunda karıştırınız.  Kaynayan suya bir tutamdan biraz daha fazla tuz atın ve castellane makarnayı ilave edin. Geniş bir tencerenin içine makarna sosu ile pişmekte olan makarnayı birleştirin. Sos yoğun kıvam alıncaya kadar yüksek ateşte makarnayı pişirin.Piştikten sonra ateşi kapatın ve soslu makarnayı bir tabağa koyarak üzerine (isteğe göre) limon kabuğu ve eski kaşar rendeleyerek servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun...

BİR YORUM YAPIN 0