En lezzetli kıymalı gül böreği nasıl yapılır? Kıymalı gül böreğinin püf noktaları

Çay saatlerine gelen misafirlerinize muhteşem bir börek hazırlamak istiyorsanız kıymalı gül böreği yapabilirsiniz. Muhteşem lezzetiyle damaklarda iz bırakacak kıymalı gül böreği misafirlerinizin de çok beğeneceği türden. Yapımı da çok basit olan gül böreği ara sıcakların yanında da çok iyi gidecek.

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan böreklerin her biri ayrı ayrı tatlar taşır. Hazırladığımız bu tarifte de tazecik yufkaları, bol soğanla kavurup, yenibahar ve karabiberle lezzetlendirdiğimiz iç harçla buluşturduğumuz kıymalı gül böreği tarifini veriyoruz.  İster sabah kahvaltı menüsünde ister öğlen yemeği menüsünden rahatça servis edilebilir. İsterseniz kuş üzümü ve dolmalık fıstık eklenerek farklı tatlar elde edebilirsiniz.  Dışarıdan satın almak yerine pratik bir şekilde evde kıymalı gül böreğini yapabilirsiniz. Peki kıymalı börek nasıl yapılır? Leziz bir kıymalı börek için gereken tarif ve püf noktalar haberimizde...

  • Böreğin içerisine koyduğumuz az miktardaki toz şeker böreğin daha iyi kızarmasını sağlayacaktır.
  • Az yağlı olması böreğiniz tadını ve yumuşaklığını etkileyecektir.

En kolay rüzgar gülü böreği nasıl yapılır? Rüzgar gülü böreğinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay rüzgar gülü böreği nasıl yapılır? Rüzgar gülü böreğinin püf noktaları

KIYMALI GÜL BÖREĞİ

KIYMALI GÜL BÖREĞİ

KIYMALI GÜL BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet taze yufka
300 gram kıyma
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 diş sarımsak
Zeytinyağı
5 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

En kolay yoğurtlu börek nasıl yapılır? Yoğurtlu börek püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay yoğurtlu börek nasıl yapılır? Yoğurtlu börek püf noktaları

gülböreği

gülböreği

YAPILIŞI

  • Geniş bir tencerenin içerisinde tereyağının yarısını ısıtın. Daha sonra yemeklik şekilde doğranan soğanları güzelce kavurun.
  • Sarımsak ve kıymaları da ilave ettikten sonra iç harcı orta ateşte güzelce pişirin. Tuz ve baharatları da ekledikten sonra maydanozları da üzerine koyarak ocaktan alabilirsiniz.

En kolay çarşaf böreği nasıl yapılır? Çarşaf böreğinin püf noktası nedir?İLİŞKİLİ HABEREn kolay çarşaf böreği nasıl yapılır? Çarşaf böreğinin püf noktası nedir?

KIYMALI GÜL BÖREĞİ

KIYMALI GÜL BÖREĞİ

  • Yufkayı 4 eşit şekilde bölün. Sonrasında fırçayla kalan tereyağını tavada ısıtarak yufkaya sürün.
  • İç harçtan yufkanın kenarlarına koyup kenarlarını katlayıp böreği rulo halinde sarın.
  • Ardından gül şeklini verip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
  • Üzerine yoğurtlu yumurta sürdükten sonra çörek otu da serpip 180 derecede kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0