Pratik sodalı buzluk böreği tarifi

Boş zamanlarınızda şöyle ani gelen misafirleriniz için buzluğa atmalık hem pratik hem de lezzetli bir börek hazırlamak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Yapımı oldukça kolay olan bu börek aylarca buzlukta kalsa da hiç bayatlamıyor. Çocuklarınızın beslenmelerine de koyabileceğiniz sodalı pratik buzluk böreği tarifi:

Kadın günlerinin, çay saatlerinin vazgeçilmezi olan böreği çat kapı gelen misafirlerinize hızlıca hazırlayabilirsiniz. Nasıl mı? Buzlukta saklanabilen bazı börekler hiç bir zaman tazeliğini kaybetmez. Bugün sizler için hazırladığımız tarifte uzun süre dayanıklı olmasıyla göz kamaştırıyor. 

SODALI BUZLUK BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 şişe soda

İçi için;

250 gram ezine peyniri

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI

Yufkaları güzelce serin, daha sonra yufkalara fırça yardımıyla sıvı yapı güzelce sürün.

Yağlanmış yufkaları 6-8 parça halinde üçgen bir biçimde kesin.

Ezine peynirlerini çatalla ezip, kestiğiniz parçaların üzerine aktararak güzelce sarın. Uçlarını su yardımıyla birleştirin.

Tüm yufkaları aynı şekilde yaptıktan sonra buzdolabı poşetlerinin içerisine koyarak buzluğa yerleştirin.

Pişirmek istediğinizde sıvı yap ve sodayı karıştırıp börekleri içine batırın.

Ardından pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine börekleri dizin. Üzerine yumurta sürdükten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

En farklı sirkeli pilav tarifi

İLİŞKİLİ HABER

En farklı sirkeli pilav tarifi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0