En kolay tutmaç çorbası nasıl yapılır? Tutmaç çorbasının püf noktaları

Hastalıklardan korumak için mutlaka sıcak sıcak çorba içmek şart oluyor. Ancak her gün aynı çorbayı içmek sıkıcı olabilir. Bu akşam menüde farklı olarak tutmaç çorbası yapabilirsiniz. Üstelik yapımı da çok basit. Tutmaç çorbasının içerisinde birden fazla baklagil bulunuyor. En kolay tutmaç çorbası nasıl yapılır? Tutmaç çorbasının püf noktaları bugünkü yazımızda.

Selçuklulardan miras kaldığı söylenen tutmaç çorbası günümüzde de sevilerek tüketiliyor. Yeşil mercimeğin vitaminlerinden faydalanarak çok lezzetli bir çorba yapmak isteyenler için harika bir tarifimiz var. Lezzeti damaklarda kalacak aynı zamanda çok beğeneceğiniz tutmaç çorbasını çocuklarınıza doyurucu bir tarif olacak. Özellikle Doğu Anadolu mutfağında yaygın olarak tüketilen bu çorba, Selçuklulardan günümüze kadar tarihi uzanıyor. Besin değeri yüksek olan ve uzun süre tok tutmasıyla bilinen tutmaç çorbası; hem Kütahya, hem de Bingöl yöresi ile özdeşleşmiştir. Türkiye Kültür Portalı tarafından sunulan Bingöl ve Kütahya usulü 2 ayrı Tutmaç Çorbası ile karşınızdayız…İşte Tutmaç çorbasının yapılışı...

Lokanta usulü terbiyeli yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERLokanta usulü terbiyeli yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?

TUTMAÇ ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı erişte

Terbiyesi için;

1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
Tuz
Kıvamı ayarlamak için biraz su

Üzeri için;

Tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber

YAPILIŞI

Erişteyi suyun içinde haşlayın ve erişteler yumuşayınca mercimeği ekleyin. 

Erişteler ve mercimek iyice kaynayınca terbiyeyi hazırlayın. 

Meşhur kara mercimek çorbası nasıl yapılır? Kara mercimek çorbasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERMeşhur kara mercimek çorbası nasıl yapılır? Kara mercimek çorbasının püf noktaları

Terbiye malzemelerini karıştırın ve çorbanın içine ekleyin. 

Çorba tamamen kaynadıktan sonra baharatlarını ekleyerek servis edin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0