En kolay şekerpare tatlısı nasıl yapılır? Haşhaşlı şekerpare tatlısı

Bayramların, çay saatlerinin ve kalabalık misafirlerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan şekerparenin en kolay tarifi nedir? Evde şeker pare yapmanın püf noktaları nelerdir? En pratik şekerpare nasıl yapılır? Tüm bu soruların yanıtı haberimizin detaylarında...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İçerisinde irmik bulunan ve şerbetlendikten kısa bir süre sonra ağızda dağılan kıvamıyla şekerpareyi sevmeyen yoktur. Şerbetli tatlı sevenlerin çok tükettiği şekerpare tatlısının en pratik ve en lezzetli tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan şekerpare tatlısını evde kolayca yapabilirsiniz. Yanında bir yudum çayla beraber muhteşem gidecek, şekerpare tatlısı, kıvamı ve tadıyla tam aradığınız lezzetlerden biri haline gelecek.  Balkan ülkelerinde de yer verilen bu tatlının diğer adı ise şerbetli kurabiyedir. Genellikle bayram zamanlarında veya misafir ağırlarken sunulur. İsteğe göre içerisinde ufalanmış fındık parçaları da kullanılır. Şerbet ile hazırlandığı için şeker değeri oldukça yüksektir. Bu nedenle ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.  Nasıl mı? İşte kolay şekerparenin tarifi:

şekerpare tarifi

şekerpare tarifi

Pastane usulü şekerpare tatlısı nasıl yapılır? Kıyır kıyır şekerpare tatlısı tarifiİLİŞKİLİ HABERPastane usulü şekerpare tatlısı nasıl yapılır? Kıyır kıyır şekerpare tatlısı tarifi

  • Tüm malzemeler bilhassa tereyağı oda sıcaklığında olmalıdır. Tereyağının tamamen erimesi ve dağılması için oda sıcaklığında olması oldukça önemlidir. 
     
  • Un, pudra şekeri gibi katı ve toz malzemeler elenmelidir. Ve hamur yoğrulduktan sonra kendine gelebilmesi için en az 15-20 dakika buzdolabında bekletilmelidir. 
     
  • Şerbet hazırlanırken içerisine birkaç damla limon damlatılmalıdır ve kıvamının güzel olması için kaynadıktan sonra altı kısılmalı ve üzerine kapak kapatılarak 15 dakika kaynatılmalıdır. Bu işlem hem şerbetin kıvamını arttıracaktır, hem de şerbetin şekerlenmesini önleyecektir.
     
  • Şekerparenin en önemli püf noktası şerbeti verme aşamasıdır. Şekerpareye şerbet verme işleminde şerbet ve şekerparenin sıcak olması gerekmektedir. İkisinin de ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbetin verilmesi gerekmektedir. Böylece şekerpareler şerbeti tam ve eşit bir şekilde çekecektir.

ŞEKERPARE TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı irmik
2 tane yumurta birinin sarısı üzerine
1 paketin yarısı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak pudra şekeri
3 su bardağı un

Şerbeti için;

4 bardak şekere
4 bardak su
2-3 damla kadar limon

şekerparenin en leziz hali

şekerparenin en leziz hali

YAPILIŞI

Şerbetli tatlıların hamur kıvamında olmaması ve şerbeti tamamen çekmesi için mutlaka hazırlanan şerbetin soğuk tatlının ise sıcak olması gerekir.

Bu yüzden öncelikle şekerparenin şerbetini hazırlayıp kenara bırakın.

Sonrasında hamuru hazırlayabilirsiniz. Yumuşamış margarin veya tereyağını bir kaba alıp, yavaş yavaş diğer malzemeleri katarak yapmaya başlayın.

bol şerbetli şekerpare

bol şerbetli şekerpare

Tam kıvamında en kolay Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? Ağızları tatlandıran Kıbrıs tatlısıİLİŞKİLİ HABERTam kıvamında en kolay Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? Ağızları tatlandıran Kıbrıs tatlısı

Unu da ekledikten sonra hızlıca kıvama getirip ceviz büyüklüğünde parçalar yapın.

Hazırlanan hamurları yağlı kağıt serili tepsiye güzelce dizin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çatalla şekil verin.

180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan şekerpareleri biraz dinlendirdikten sonra şerbeti dökebilirsiniz.

Şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0