İspanyol Omleti Tortilla nasıl yapılır? Tortilla yapımının püf noktaları

İspanyol mutfağının en leziz kahvaltı tariflerinden biri olan Tortilla de Patata içi ince ince dilimlenmiş patates ve yumurtanın buluşmasından oluşuyor. Tadı enfes yapımı da çok pratik olan İspanyol Omleti Tortillayı canınız kahvaltılık istemediği ya da değişiklik yapmak için tercih edebilirsiniz. İspanyol Omleti Tortilla tarifi:

Patates sevenlere müthiş bol bol yiyebileceği enfes bir tarifimiz var. İnce ince kıyılmış patateslerin adeta ekmek gibi pişmesi ve yanında bir fincan çay ile hiç bir şeye değişmek istemeyeceğiniz türden. İspanyolların omleti olarak geçen Tortillanın tarifini mercek altına aldık. 

  • Her ne kadar pek çok ülkede omlet çeşitleri sabah kahvaltısında tüketiliyor olsa da İspanya’da Tortilla bir ana yemek çeşidi olarak kabul ediliyor. Ancak soğuk olarak servis edildiğini de bilmenizde fayda var. Restoranlarda sizden sıcak servis talebi gelmemesi durumunda Tortilla’yı soğuk olarak yemek zorunda kalabilirsiniz.

En kolay omlet nasıl yapılır? Peynirli omlet yapmanın püf noktaları İLİŞKİLİ HABEREn kolay omlet nasıl yapılır? Peynirli omlet yapmanın püf noktaları

İSPANYOL OMLETİ TORTİLLA TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet büyük boy patates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
3 adet yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI

Patatesleri soyup, ince ince halka şeklinde dilimleyin. Daha sonra kuru soğanı piyazlık doğrayın. 

Oda sıcaklığında olan yumurtaları derin kabın içerisinde baharatlarla beraber çırpın.

Geniş bir tavaya zeytinyağını alın. Soğanları ekleyin ve 2- 3 dakika kadar kavurun. Ardından patatesleri ekledikten sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.

Buğulanan patateslerin üzerine yumurta karışımı da ekledikten sonra hafif hafif karıştırarak harmanlayın.

Alt kısmı kızardıktan sonra spatula ile tersini çevirip aynı şekilde kızartın.

Sulanmaması için kapağı açık şekilde yumurtalar tamamen katılaşana kadar pişirin.

Alt üst piştikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Mutluluk veren besinler nelerdir? Günde bir avuç çekirdek tüketirseniz...

İLİŞKİLİ HABER

Mutluluk veren besinler nelerdir? Günde bir avuç çekirdek tüketirseniz...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

mühendis 2 yıl önce

patatesli yumurta demiyoruz da tortilla diyoruz daha havalı

Yakup 2 yıl önce

Ben ispanyolun malzeme olarak kullanıldığı bir yemeği yemem...bana koyun eti sığır etinden yapılma bir şeyler pişirin...