Yuvala tarifi nedir ve yuvala nasıl yapılır? İşte muhteşem Anadolu lezzeti

Gaziantep yöresinin meşhur lezzetleri arasında yer alan enfes yuvalama çorbası, hem kışın hem de yaz aylarında içilebilecek bir tarif. Hem leziz hem pratik yuvalama tarifi için hangi malzemeler gerekiyor? Yuvalama çorbasının tarifini yapmak için nelere dikkat etmek gerekir? Detaylarını hazırladığımız tariften öğrenebilirsiniz.

Ana yemek öncesinde her daim tüketilen çorbanın birçok türü bulunmaktadır. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı üyesi Gaziantep mutfağının en bilinen ve en sevilen lezzetlerinden biri yuvalama çorbası. Gaziantep'de binbir çeşit lezzetlerin arasında bir de yuvalama çorbası bulunuyor. Tadı diğer çorbalara benzemeyen hem doyurucu hem de leziz olan yuvalama çorbasının tarifi yazımızda.Yuvalama çorba mı yoksa ana yemek mi? Tarifin adı çorba olarak geçse de Gaziantep’te yemek kategorisinde yer almakta. Kıyma, pirinç ve irmikle hazırlanan bu tarif hem kış hem de yaz aylarında yapabilir, özel günlerde kutlama yemeği olarak servis edebilirsiniz. Misafirlerinize ikram ettiğinizde tadı damaklarda uzun süre kalacak.

En kolay yuvalama nasıl yapılır? Yuvalama yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay yuvalama nasıl yapılır? Yuvalama yapmanın püf noktaları

YUVALAMA ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 çorba kaşığı tereyağı
250 gram kuşbaşı et
4 su bardağı sıcak su
150 gram yağsız kıyma
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım kg süzme yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Üzeri için;

1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı nane

Yuvalama çorbası tarifi

Yuvalama çorbası tarifi

YAPILIŞI

Öncelikle tereyağı ile kuşbaşı eti güzelce kavurun. Ardından üzerine sıcak suyu ilave ederek, etler yumuşayana kadar pişirin.

Etler pişerken pirinçleri yarım saat suda bekletip, süzün. Sonrasında blenderda öğütün.

Kıymayı ekleyip, hamur haline gelene dek yoğurun. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Nohut büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın.

Kaynayan etin suyuna nohutları ekleyin.

Ayrı bir kapta yoğurdu, yumurtayı ve unu karıştırıp, tencereye yavaş yavaş ekleyin.

5 dakika daha kaynattıktan sonra tavada tereyağı ve naneyi kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 4

Gamze 3 yıl önce

Yuvarlama Gaziantepte ramazan bayramında yapılan bi yemektir ve çorba olacak kadar da basit değildir ortalama 3 veya 5 kg olarak yoğurulur ve tek seferde de yuvarlamaz saatler sürer sizden ricam yuvalamayi çorba olarak değil ana yemek olarak adlandirmaniz

Ebru 4 yıl önce

Zor yada kolay ana yemek yerine geçmez.su boreginden de zor degilya

Deniz 5 yıl önce

Özellikle bir daha bir daha yazalım. Yuvarlama çorba değildir.. Ramazan bayramlarında özel yaptığımız ana yemeğimizdir..

Toplam 3 beğeni

Arzu 5 yıl önce

Tanıttığımız için teşekkürler ama Anteplilerde bu kadar emekli bir yemeğe çorba denmesi bizim icin emeğe saygısızlık gibi algilaniyor lütfen çorba demeyin teşekkürler kolay gelsin

Toplam 1 beğeni