Pratik çörek otlu kurabiye nasıl yapılır?

Çay saatlerinde tüketebileceğiniz hem de kavanozda uzun süre saklanabilen enfes bir tuzlu kurabiye tarifi arıyorsanız mutlaka sizler için hazırladığımız çörek otlu kurabiyeye göz atmalısınız. İnanılmaz basit ancak ağızda dağılan tadıyla meşhur olan çörek otlu kurabiyenin yapımı detaylarda...

Çörek otu, eski çağlardan beri modern tıbbın ve doğal tedavilerin göz bebeklerindendir.  Sağlık açısından her derde deva olan çörek otu yemek tariflerinde de kullanabilirsiniz. İsterseniz tatlı tariflerine isterseniz tuzlulara da yakışan çörek otu ile hazırlayabileceğiniz enfes bir kurabiye tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Yapımı oldukça pratik olan çörek otlu kurabiyenin tarifi haberimizde.

ÇÖREK OTLU KURABİYE TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram un
1 yemek kaşığı çörek otu
1 çay kaşığı tuz
200 gram tereyağı
1 çay kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı susam- çörek otu

Çörek otlu kurabiye tarifi

Çörek otlu kurabiye tarifi

YAPILIŞI

Öncelikle unu geniş bir kabın içerisine eleyin. Ardında soğuk tereyağı da üzerine koyarak un ile birlikte homojen olana kadar elinizle yoğurun. Daha sonra kabartma tozu, çörek otu ve tuzu ilave edin. 

En son yumurtayı ekleyerek, nazikçe yoğurmaya devam edin.

Hazırlanan hamuru buzdolabında 1 saat bekletin.

Bekletilen hamurdan şekiller vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sürerek 160 derecede kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

2019 yılının trend desenleri ile nevresim takımları

İLİŞKİLİ HABER

2019 yılının trend desenleri ile nevresim takımları
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0