Enfes ıspanaklı kaygana nasıl yapılır? Karadeniz kahvaltılarında hazırlanan meşhur kaygana!

Karadeniz kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Oldukça kolay olan ve yapımı ile dillere destan olan kaygana sabah kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. Peki Karadeniz'in meşhur kayganası nasıl yapılır? İşte kaygana hakkında detaylar...

Karadeniz'in taşı toprağı altın olduğunu hep söylüyoruz. Tüm lezzetleri, tarihi eserleri milyonlarca kişi tarafından merak edilerek, her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Her  yöreden ve ülkelerden kişilerin gittiği Karadeniz'i kendi mutfağınıza taşımak isteyenler için mıhlamadan sonra gelen enfes bir lezzetin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Kaygana adeta Karadenizlilerin kahvaltılarında mutlaka oluyor. İster çayla ister sonrasında yiyebileceğiniz bu lezzet içerisinde ne koyarsanız lezzetli oluyor. Ancak bugün sizlere ıspanaklı olan tarifi veriyoruz. Hem çok sağlıklı olan bu tarif çocukların bile sevdiği farklı bir çeşit olacak. Ispanaklı kayganayı hazırlamak isterseniz tarifimizi deneyebilirsiniz. 

ISPANAKLI KAYGANA TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet soğan
2 demet ıspanak
4 dal taze soğan
3 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Ispanaklı kaygana

Ispanaklı kaygana

YAPILIŞI

Tavaya yağı alın ve soğanları ince ince doğrayıp güzelce kavurun.

İçerisine ıspanakları ilave ederek, kavurma işlemine devam edin. Kavrulan karışımın altını kapatıp soğuması için kenara alın.

Bir kasenin içerisinde, un, yumurta, tuz, karabiber ve unu azar azar ekleyerek, pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.

Pürüzsüz bir kıvama geldiğinde, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve sotelenmiş ıspanak karışımını ekleyin. Son olarak taze soğanları da ilave ederek hızlıca karıştırın.

Sıra geldi pişirmeye, yağlanmış krep tavasına 1, 5 kepçe hazırladığınız karışımı dökün.

Alt üst pişirdikten sonra ocaktan alın ve sıcak servis edin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0