Kek kalıbında enfes su böreği tarifi! Su böreği en kolay nasıl yapılır?

Çay saatlerinde ya da akşam misafirlerinize hazırlayabileceğiniz pratik bir börek tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Kek kalıbında hızlıca hazırlayabileceğiniz tadı su böreğini aratmayan aynı zamanda kolayca pişen kek kalıbında enfes su böreği tarifini yazımızın detaylarından öğrenebilirsiniz.

Su böreğini sevemeyen yoktur. Kalabalık gruplar halinde sofrada buluşulan düğün, bayram gibi özel günlerde masada bulunması adet olan su böreği birçok pastane ve börekçinin de menüsünde bulunuyor. Son dönemde maden suyu gibi malzemeler kullanılarak daha kolay su böreği tarifleri üretilmiş olsa da, bu böreğin yapılışı aslında oldukça zahmetli. Ağızda dağılan tadı, doyurucu özelliğiyle genellikle çay saatleri ya da kahvaltılarda tüketilen su böreğinin yapımı biraz uğraştırıcı diyorsanız sizlere kolay hazırlanabilen üstelik mutfağı da fazla dağıtmayacak enfes bir tarifimiz var. Artık kek kalıbında yalnızca kek değil su böreği de yapabilirsiniz. Tadı damaklarda kalacak kek kalıbında enfes su böreğinin tarifi yazımızda.

  • Su böreğinin iç malzemesi kıyma ya da peynir olabilir. Bu iki malzemeye arzuya göre maydanoz da eklenebilir. Su böreği eğer kıymalı yapılacaksa kıymalar önceden kavrulmalıdır.

KEK KALIBINDA SU BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet yufka
400 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı soda
2 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı susam ve çörek otu karışımı
1 yemek kaşığı tereyağ

kek kalıbında su böreği nasıl yapılır

kek kalıbında su böreği nasıl yapılır

En kolay su böreği nasıl yapılır? Pratik su böreği yapımının tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay su böreği nasıl yapılır? Pratik su böreği yapımının tarifi

YAPILIŞI

Öncelikle tarife böreğin sorunu hazırlayarak başlayabilirsiniz. Bir kasede süt, soda, yumurta ve sıvı yağı karıştırın. Ayrı bir kasede iç harcı için peyniri ufak ufak hale getirin.

Kek kalıbını güzelce yağlayın. En alt kısma geleceği için susam ya da çörek otunu serpiştirin.

1 adet tam yufkayı kalıbın içerisine dikkatlice ve yufkanın bir kısmı dışarıdan sarkacak şekilde yerleştirin.

Daha sonra bir yufka daha alıp sodalı karışıma batırın. Kek kalıbına yerleştirerek peyniri dağıtın.

Kalan yufkalardan 1 adeti yine dört parçaya ayırıp, sosa batırıp kalıba yerleştirin.

Geriye kalan peynirin tamamını koyarak, son kalan yufkayı güzelce sosa batırıp yerleştirin.

Dışarıya sarkan yufka parçalarını dikkatlice içe doğru katlayarak böreğinizi kapatın.

180 derece 40 dakika kadar pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0