Zanzibar usulü tavuklu pilav tarifi

Doğası zengin ve mutfağı mis kokulu yemeklerle dolu olan Tanzanya'da yer alan bir Zanzibar'ın en meşhur lezzetlerinden tavuklu pilavın tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Adeta oraya gidenlerin mutlaka yemesi gerektiği Zanzibar usulü tavuklu pilavın tarifi haberimizin detaylarında.

Tanzanya'nın yarı otonom bölgesi Zanzibar, baharat bahçeleri, safari turları, kendine özgü kültürü ve her yıl milyonlarca turist çeken doğal güzelliklerinin yanı sıra Afrika, Avrupa, Hint ve Arap medeniyetlerinin izlerini taşıyan mimari yapılarıyla dikkati çekiyor. Bölgeye gidenlerin dikkatini çeken detaylardan biri de uzun uzun tavuklu pilav kuyrukları. Kokusu caddenin bir ucundan duyulan Zanzibar usulü tavuklu pilavı evde de kolayca hazırlayabilirsiniz.

ZANZİBAR USULÜ TAVUKLU PİLAV TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı basmati pirinç
300 gram tavuk
1 büyük kuru soğan küp doğranmış
1 büyük havuç rendesi
1 tatlı kaşığı rende taze zencefil
2 kaşık tereyağı
1 çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı tane kimyon
5-6 adet kakule
1 çay kaşığı zerdeçal
2-3 küçük kabukları soyulmuş bütün patates

Tavuklu pilav nasıl yapılır

Tavuklu pilav nasıl yapılır

YAPILIŞI

Tavukları iyice ısınmış tencerenin içerisine alın. Ardından sulanmasını beklemeden tereyağını ve kimyonu ekleyin.

2 dakika sonra soğan, sarımsak ve zencefil 3 dakika sonra da havucu ilave edin.

Kakule, ikiye kırılmış çubuk tarçın, zerdeçaldan sonra 4 bardak sıcak suyu da ekledikten sonra suyun kaynamasını bekleyin.

Kaynayan suya yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci , kabukları soyulmuş bütün patatesleri ve tuzunu ilave edin, kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. 

15 dakika kadar demlendirdikten sonra yoğurtla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0