Diyarbakır usulü duvaklı pilav nasıl yapılır? En kolay duvaklı pilav tarifi

Etli ve baharatlı yemeklerin en sık yapıldığı ve neredeyse tüm öğünlerde tercih edildiği Diyarbakır ilinin en meşhur tariflerinden biri olan duvaklı pilavın tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Tadı, kıvamı ve kokusuyla çok beğeneceğiniz duvaklı pilav vazgeçilmez yemeklerinizden biri olacak. İşte Diyarbakır usulü duvaklı pilavın tarifi:

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Sıradan yemeklerden sıkılanlar ve sofralarına yeni yeni lezzetler eklemek isteyenlere müjde! Ülkemizin en kalabalık ikinci şehirlerinin başında gelen Diyarbakır'ın meşhur bir tarifini sizlerle sunuyoruz. Kalabalık olunca malum hem pratik hem de doyurucu hem de leziz bir yemek hazırlamak orada yaşayan kadınların adeta yaşam biçimi. Duvaklı pilav da bu yemekler arasında geliyor. Diyarbakır'da özel misafirlere hazırlanan, pilav üstü yapmak yerine tepsiye sunumu şık bir şekilde getirilen duvaklı pilav adeta bir kez yiyenleri mest ediyor. Peki duvaklı pilav nasıl yapılır? Pratik yöntemi nedir? Detayları haberimizde...

DUVAKLI PİLAV TARİFİ:

MALZEMELER

1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
250 gram dana kıyma
Yarım çay bardağı soyulmuş iç badem
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 tutam maydanoz
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı sıcak su

dUVAKLI PİLAV TARİFİ

dUVAKLI PİLAV TARİFİ

YAPILIŞI

Geniş bir tavaya sıvı yağı alın ve küçük küçük doğranmış soğanları güzelce kavurun. Ardından üzerine kıymayı ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.

Bademleri, tuzu, karabiberi ve yenibaharı da ekledikten sonra biraz daha kavurun. Ocaktan almadan önce maydanozları da ekleyin. Pişen kıymalı karışımı geniş bir tabağa yayın.

Hemen sonra pilavı hazırlayabilirsiniz. Pilav tenceresine yağı alın ve pirinci ekleyerek kavurun. Üzerine kaynayan suyu ilave ederek, bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp demlemeye bırakın.

Demlenen pilavı kasesinin üzerine yayın ve ters çevirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0