En hızlı ve kolay misafir tatlısı: İrmikli kesme tatlısı nasıl yapılır?

Misafirlerinize şipşak hazırlayabileceğiniz, tadı damaklarda kalacak enfes irmikli kesme tatlısının tarifini öğrenmek ister misiniz? Yapımı çok pratik olan irmikli kesme tatlısını bayramlarda da hızlıca yapabileceğiniz lezzetlerden. Ağızda enfes kıvamıyla yedikçe yediren irmikli kesme tatlısının tarifi haberimizin detaylarında.

İrmikli tatlıların ülkemizde severek tüketildiğini herkes bilir. Her tarife ayrı bir kıtırlık ve lezzet katan irmiği yeni bir boyuta geçirecek farklı bir tarifle karşınızdayız. Aniden gelen misafirlere, hatta ağır misafirlere bile yakışan irmikli kesme tatlısının tarifine yazımızdan ulaşabilirsiniz. Ağır şerbetli ve çikolatalı tatlıların aksine daha hafif lezzetiyle özellikle yaz akşamlarında favoriniz olacak bir tatlı irmik kesmesi. Yanında dondurma ile evinize gelen misafirlere ikram edebileceğiniz yapımı kolay lezzeti hoş bir klasik olan irmik kesmesini siz de denemek isterseniz tarifini aşağı bırakıyoruz. 

En kolay irmikli perde tatlısı nasıl yapılır? Enfes perde tatlısı tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay irmikli perde tatlısı nasıl yapılır? Enfes perde tatlısı tarifi

İRMİKLİ KESME TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı irmik
1 tane yumurta
2 su bardağı dolusu un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için;

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
4 -5 damla limon suyu

Bulamak için;

İrmik

irmikli kesme tatlısı

irmikli kesme tatlısı

YAPILIŞI

Tatlıyı hazırlamaya öncelikle şerbetinden başlayın. Tencereye suyu ve şekeri koyup güzelce karıştırın. Ardından limon suyunu da ilave ederek kaynayınca soğuması için kenara alın.

Daha sonra derin bir kaba sıvı yağ, yumurta yoğurt ve yumurtayı koyup çırpın. İrmiği ve kabartma tozunu da ilave ettikten sonra en son unu ekleyerek, homojen kıvama getirin.

Hazırladığınız hamuru 4 eşit parçaya bölerek, er bir parçayı uzun şeritler haline getirin.

2 parmak genişliğinde bıçakla kesip her tarafını irmikle kaplayıp, yağlanmış fırın tepsisinde 180 derecede pişirin.

Pişen tatlıya şerbet dökerek, biraz bekletin. Üzerine antep fıstığı koyarak servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

Yasemin 2 yıl önce

Yaani .güzel

Çiğdem Gümüş 3 yıl önce

Güzel oluyormu bari

Toplam 5 beğeni

Hatice 3 yıl önce

Bir saat önce şerbetini verdim ama hiç çakmadı ölçülere aynen uymama rağmen gorseldeki gibi olmadı bence başka tatlı deneyin

Toplam 0 Beğeni