Şorbik nedir ve Şorbik nasıl yapılır? En kolay Şorbik çorbası tarifi

Hem çorba hem de sulu yemek olarak tüketebileceğiniz, etli, nohutlu ve sütlü nefis bir tarifle karşınızdayız. Tadı efsane olan ve yedikçe yediren Şorbik çorbasını ilk kez deneyenler bile tekrar tekrar istiyor. Peki şörbik nasıl yapılır? Tarifi yazımızda...

Türkiye’nin yöresel mutfak zenginliği daha pek çok lezzetle tanışmamızı sağlıyor. Geçmişten günümüze farklı kültürlerin bir arada yaşadığı Anadolu zengin mutfağı ile doyumsuz lezzetler sunmaya devam ediyor. Büyük bir çoğunluğun ismini ilk kez duyduğu Şörbik, Tunceli mutfağının en sık yapılan lezzetleri arasında yer alıyor. Hem etinden hem de sütünden yararlanabileceğiniz enfes Şörbik, özel misafirlerinize kolaylıkla pişirebileceğiniz çorba yanı zamanda ana yemek olabilir. Sütün içerisinde bulunan asitler ile et buluşuyor ve ağır ateşte pişince etler yumuşacık oluyor. Tüm sevdiklerinizin yüzünü güldürecek, hatta bir tabak daha yemek isteyecekler. Genellikle başlangıç olarak tercih edilen Şörbik'in tarifini sizler için araştırdık.

  • Şorbik çorbası deyince aklımıza ilk olarak bildiğimiz çorbalar geliyor olabilir. Ancak bu çorbanın en önemli özelliği hem yemek hem de çorba niyetine tüketilebiliyor olması.
     
  • Oldukça besleyici bir çorba olan şorbik et, süt ve nohut üçlüsünün birleşiminden oluşan bir lezzet.

 

En kolay düğün çorbası nasıl yapılır? Evde düğün çorbası yapımıİLİŞKİLİ HABEREn kolay düğün çorbası nasıl yapılır? Evde düğün çorbası yapımı

ŞÖRBİK ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

4 yemek kaşığı sıvı yağ
500 gram dana kuşbaşı eti
2 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt

YAPILIŞI

Derin bir tencerenin içerisine yağı ve etleri alıp güzelce kavurun.

Daha sonra içerisine yemeklik doğranmış soğanları ekleyerek etlerle beraber pembeleşinceye kadar kavurun. 

Nohut, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra etlerin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yaklaşık 15 dakika kadar orta ateşte pişirin.

İçerisine sütü de ekleyerek 40 dakika kadar kısık ateşte pişirin. 

Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0