Yoğurtlu buğday çorbası nasıl yapılır? En kolay buğday çorbası tarifi

Klasik çorbaları unutturacak damaklarda iz bırakacak enfes bir çorba tarifimiz var. Kilo aldırmayan ve uzun süre tok tutan buğday ile leziz bir çorba hazırlıyoruz. Yoğurtlu buğday çorbası hangi mevsimde olursa olsun ağız tadıyla tüketebileceğiniz türden. Siz de farklı bir çorba tarifi arıyorsanız mutlaka yoğurtlu buğday çorbasını deneyebilirsiniz.

Buğdaygiller familyasından olan buğday, tüm dünyada ıslahı yapılmış, tek yıllık bir bitkidir. Ülkemizde Çukurova, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde yetişmektedir. Buğday un ve yem üretiminde yer alan ana besin maddelerinden bir tanesidir.  Buğday gerek çorbalarda, gerek aşurede, gerekse yemeklerde çokça tercih edilen bir ürün türüdür. Haliyle her çeşitte de farklı bir şekilde haşlama şekli mevcuttur. İçerisinde hem nohut, hem bulgur hem de yoğurt olan, alışılmışın aksine nane yerine bolca kekik içeren yoğurtlu buğday çorbası, küçük, büyük herkesin çok seveceği de garanti. Bol malzemeli ve taneli çorbaları sevenlerin bayılacağı yoğurtlu buğday çorbasının tarifini haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

  • Buğdayın haşlanma süresi tencereden pencereye göre değişebilir. Yani bir düdüklü tencerede ile normal bir tencerenin haşlama süresi, tabii ki de aynı olmayacaktır.
     
  • Örnek olarak gerekirse, düdüklü tencerede buğday 20 dakikada hoşlanıyorsa, normal tencerede ise bu durum 40 ile 45 derece arasında değişebiliyor. 
     

En kolay yoğurtlu irmik çorbası nasıl yapılır? Yoğurtlu irmik çorbasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay yoğurtlu irmik çorbası nasıl yapılır? Yoğurtlu irmik çorbasının püf noktaları

YOĞURTLU BUĞDAY ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı tereyağ
2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı bulgur
1 silme tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
6 su bardağı et suyu
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Terbiyesi için;

Yarım su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un

bulgur çorbası nasıl yapılır

bulgur çorbası nasıl yapılır

YAPILIŞI

Bir gece öncesinden ıslatılmış nohudu süzün ve bir tencereye alın. Ardından üstünü geçecek su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın.

Nohutlar pişerken o sırada ayrı bir tencereye uzun uzun doğranmış soğanları tereyağında kavurun.

Kavrulan soğanlara biberleri ekleyerek karıştırın. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra ununu ekleyin ve unun kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin.

Salçayı ekleyin, yaklaşık 2-3 dakika da salça ile birlikte kavurun ve ardından et suyunu ilave edin.YOĞURTLU BUĞDAY ÇORBASI

YOĞURTLU BUĞDAY ÇORBASI

Baharatlarını ve yıkayıp süzdüğünüz bulguru da ekleyip, güzelce karıştırın. Orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakın.

Çorba pişerken ayrı bir kasede terbiyesini hazırlayabilirsiniz.  Bunun için gerekli olan yoğurt, yumurta sarısı ve unu güzelce çırpın.

Hazırladığınız terbiyeyi bir çırpıcı yardımı ile durmadan ve hızlıca karıştırarak yavaş yavaş çorbanıza ilave edin.

Kaynayana kadar karıştırdıktan sonra haşlanmış olan nohutların suyunu süzün ve çorbanıza ekleyin.

Bir taşım daha kaynattıktan sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0