Kibbe Lebeniye nasıl yapılır?

İskenderun'dan Arap mutfağına kadar uzanan enfes bir tarifle sizlerin karşısındayız. Farklı farklı tariflerle sofralarınızı şenlendirmek istiyorsanız mutlaka Kibbe Lebeniye tarifini denemelisiniz.

İçli köfte sevenlere müjde! Hem ana yemek hem çorba gibi farklı bir lezzet arıyorsanız Lübnanlıların içli köfteye benzeyen kibbeyi mutlaka pişirmelisiniz. İlk bakışta zor bir yemek gibi görünen Kibbe Lebeniye sosu ve içindekilerle adeta enfes bir lezzete dönüşüyor. Peki kibbe lebeniye nasıl yapılır?

KİBBE LEBENİYE TARİFİ:

MALZEMELER

Dış harçı için;

300 gram dana kıyma
3 su bardağı köftelik bulgur
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
Kuru fesleğen
Kimyon
Tuz

Kıymalı iç harcı için;

300 gram dana kıyma
1 adet kuru soğan
Bir tutam maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz

İç yağlı harcı için;

100 gram iç yağ
Bir tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber
Kimyon
Tuz

Çorbası için;

300 gram süzme yoğurt
1 su bardağı pirinç

Üzeri için;

2 yemek kaşığı tereyağı
Bir tutam nane
Bir tutam pul biber

Kibbe Lebeniye

Kibbe Lebeniye

YAPILIŞI

Kibbeyi hazırlamaya öncelikle dış harcından başlayın. Bulguru bir kabın içinde güzelce ıslatın. Ardından kıymalı harcı hazırlamaya başlayın. Tavaya alıp kıymayı güzelce kavurun. Üzerine tereyağı ve ince doğranmış soğanı ekleyip, kavurmaya devam edin.

İnce doğranmış maydanoz, baharatları ve tuzunu ekleyip karıştırın.

Dışını hazırladıktan sonra iç yağı hazırlayabilirsiniz. İç yağı havanda dövüp, bir kaba alalım.İnce doğranmış maydanoz, baharatlarını, tuzunu ve salçasını ekleyip iyice karıştırın. Ardından elinizle yuvarlayıp misket şekline getirin.

Kibbe Lebeniyenin dış harcı için dinlenen bulgura baharatlarını, salçasını ve kıymayı ekleyip iyice yoğurun. Yavaş yavaş unu ekleyip iyice özleşene kadar yoğurmaya devam edin.

Dış harçtan parçalar alıp içli köfte gibi açın.İç yağlı harçtan koyup kapatın. Bu şekilde dış harcın yarısı iç yağlı harç ile diğer yarısını kıymalı harç ile doldurup küçük içli köfte gibi kapatın.

Kibbe Lebeninin çorbası için, süzme yoğurdu bir tencereye koyup üzerine su ekleyerek açın. Açtıktan sonra pirinci ekleyip ocağa alın.

Kaynayana kadar sürekli karıştırdıktan sonra içerisine köftelerini atıp pişene kadar bekleyin.

Pişen kibbeleri tabağa alıp, tereyağında pul biber ve nane yakarak üzerine döküp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

2019 yılının kabartma tavan modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2019 yılının kabartma tavan modelleri
Enfes Mülayim çorbası nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Enfes Mülayim çorbası nasıl yapılır?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0