Pratik kaşarlı kalem böreği nasıl yapılır? Kaşar peynirli kalem böreği tarifi

Kahvaltı sofralarında ikram edebileceğiniz aynı zamanda çay saatlerinin de vazgeçilmez lezzetine dönüşebilecek kalem böreğinin tarifini sizlere veriyoruz. Marketlerde dondurulmuş olarak satılan kalem böreğini sizler de evde kendiniz kısa sürede yaparak derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

İncecik ve uzun börekler hem servis ederken kolay oluyor hemde yerken daha kolay yeniyor. Çıtır çıtır olması tadını ayrı güzel yapan kalem börek tarifi deniyenler bu pratik ve lezzetli börekten bir daha vazgeçemiyor. Sevdiklerinize hazırlamak için kalem börek tarifi arıyor veya kalem börek nasıl yapılır merak ediyorsanız yazımızı inceleyebilirsiniz.  Korkmadan yiyebileceğiniz midenizi hiç rahatsız etmeyecek kalem böreği, adeta misafirlerin geldiği günlerde imdadınıza yetişiyor. Peki kalem böreği nasıl yapılır?

Orijinal Arnavut böreği nasıl yapılır? En kolay Arnavut böreği tarifiİLİŞKİLİ HABEROrijinal Arnavut böreği nasıl yapılır? En kolay Arnavut böreği tarifi

KAŞARLI KALEM BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet baklavalık yufka
3 yemek kaşığı tereyağı
4 adet haşlanmış patates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Araları ve üzeri için;

5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Kalem böreği tarifi

Kalem böreği tarifi

Patatesli gül böreği nasıl yapılır? Tam kıvamında patatesli gül böreğiİLİŞKİLİ HABERPatatesli gül böreği nasıl yapılır? Tam kıvamında patatesli gül böreği

YAPILIŞI

Haşlanan patateslerin kabuklarını güzelce soyup, sıcakken bir kabın içerisine üzerine tereyağını da ekleyerek çatalla ezin.

Tuz, karabiberi ve rendelenmiş kaşar peynirlerini ekleyerek hızlıca karıştırın.

Baklavalık yufkayı iki kat halinde tezgahın üzerine serin ve fırça yardımıyla aralarına ve üstlerine tereyağı sürün.

İnce ince rulolar şeklinde parçalara keserek iç harçtan yerleştirin ve ucuna margarin sürerek yapıştırın.

Üzerlerine fırça yardımıyla margarin sürerek 180 derecede 20-25 dakika kadar kızarana kadar pişirin. 

Pişen çıtır çıtır börekleri servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0