En kolay bamya çorbası nasıl yapılır? Etli bamya çorbasının püf noktaları

Konya mutfağının meşhur lezzetlerinden biri olan bamya çorbası hem vitamin kaynağı hem de akşam yemeğinin en güzel başlangıçlarından biri olmaya aday. Tadına doyum olmayacak bamya çorbası Konya'da düğün, bayram ve kalabalık misafirlerin olduğu günlerde pişiriliyor. Siz de bu akşam misafirlerinize bamya çorbası hazırlamak istiyorsanız mutlaka sizler için hazırlanan bu tarifi inceleyin.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Mevlana şehri olan Konya'nın meşhur bamya çorbası; özel günlerde en çok tercih edilen çorbadır. Özelliği kurutulmuş çiçek bamyalar dan olan bu çorba limon suyu ve dana etiyle sofraların vazgeçilmez lezzeti oluyor. Hafif ve sağlıklı bir çorba olan, bamya çorbasını diyet listelerine de ekleyebilirsiniz. Çorba yapımında dana kuşbaşı et kullanarak daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Hastalıklara karşı korunmada yardımcı olacak bamya çorbası tarifi oldukça lezzetli bir tariftir. Peki bamya çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız yazımızı inceleyebilirsiniz. 

  • Bitkisel kaynaklı protein almak istediğinizde, bamya aklınıza gelebilir. Yüksek kalitedeki bitkisel proteinleri bamya aracılığı ile karşılayabilirsiniz.
  • Bamya antioksidan besinler grubuna girmektedir. A ve C vitamini açısından da zengin olması yönüyle, vücudunuzda biriken zararlı maddeleri atmak için tüketebilirsiniz.
  • Cildinizi korumak ve sağlıklı kalmasını sağlamak için bamya iyi bir besin kaynağı olacaktır.

BAMYA ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
350 gram dana eti
200 gram kurutulmuş çiçek bamya
1 buçuk litre su
Tuz
2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Bamya nasıl temizlenir ve pişirilir En kolay etli bamya yemeğinin tarifiİLİŞKİLİ HABERBamya nasıl temizlenir ve pişirilir En kolay etli bamya yemeğinin tarifi

Bamya çorbası

Bamya çorbası

YAPILIŞI

Çiçek bamyaları bir bez yardımı ile iyice ovalayıp kuruyan kıllarının dökülmesini sağlayın. Bir tencereye doğranmış dana etini ve sıvı yağı koyup güzelce kavurun.

Biraz kavurduktan sonra 1 buçuk litre suyu ekleyin. Etler iyice yumuşayana kadar pişirin.

Başka bir tencerede bamyaları koyup üzerine su ve limon koyup biraz haşlayın. Etler haşlandıktan sonra suyun içinden çıkarıp bir kaba alın.

En kolay çiçek bamya çorbası nasıl yapılır? Çiçek bamyadan çorba tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay çiçek bamya çorbası nasıl yapılır? Çiçek bamyadan çorba tarifi

Taze bamya çorbası

Taze bamya çorbası

Başka bir temiz tencereye sıvı yağını koyun ve ocağın altını açın.

Doğranmış soğanı ekleyin ve karıştırın. Biraz kavurduktan sonra domates salçasını ekleyin ve 2 dakika kavurun. Ardından etleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. 

Sonra et suyunu ekleyin. Su kaynadıktan sonra bamyaları ekleyin ve karıştırın. Limon suyunu ve tuzunu ekleyip yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Piştikten sonra sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0