En kolay yalancı tavuk göğsü tatlısı nasıl yapılır? İşte yalancı tavuk göğsü tarifi

Sütlü tatlılar arasında en hafif bir o kadar da lezzetli olan tavuk göğsü tatlısını denemek ister misiniz? Orijinalinde tavuk göğsü kullanılan bu tatlının daha zahmetsiz olanı ise yalancı tavukgöğsü adıyla bilinmektir. Severek tüketebileceğiniz ve tatlı krizinizi sonlandıracak tavuk göğsü tatlısı nasıl yapılır sizler için derledik

Çat kapı gelen misafirlere şipşak hazırlanabilen bu tarif farklı damak zevklerine de hitap ettiği için Türk mutfaklarında da çok önemli yere sahiptir. Yapımı en kolay olan tatlılardan olan yalancı tavuk göğsünü tattığınızda bu lezzetten bir daha vazgeçemeyeceksiniz.  Sütlü tatlı seven herkesin bayılacağı bir lezzet yalancı tavuk göğsü tatlısı. İçine bisküvi ve damla sakızı gibi farklı malzemeler ekleyip tatlınızın lezzetini çeşitlendirebilirsiniz. Az malzeme kullanılarak kolayca hazırlanan bu enfes tatlıyı denemek isterseniz, yalancı tavuk göğsü tatlısı tarifimiz hemen aşağıda...

En kolay keşkül tatlısı nasıl yapılır? Keşkül tatlısının içinde ne var?İLİŞKİLİ HABEREn kolay keşkül tatlısı nasıl yapılır? Keşkül tatlısının içinde ne var?

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ:

MALZEMELER

1 buçuk su bardağı şeker
5 su bardağı süt
100 gram tere yağ
4 kahve fincanı un
1 silme yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya

Enfes yalancı tavuk göğsü tatlısı tarifi

Enfes yalancı tavuk göğsü tatlısı tarifi

En kolay ve lezzetli kazandibi nasıl yapılır? Evde kazandibi yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay ve lezzetli kazandibi nasıl yapılır? Evde kazandibi yapmanın püf noktaları

YAPILIŞI

Bir tencerenin içine tereyağı koyun ve ocağın altını yakın. Tereyağı erittikten sonra 4 kahve fincanı unu ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. 

Orta ateşte yaklaşık üç dakika kadar kavurun. Daha sonra 1 buçuk su bardağı şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Karıştırdıktan sonra vanilyayı da ekleyin. Devamlı karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamını alıp kaynamaya başlayınca altını kısıp yaklaşık 5 dakika kadar kaynattıktan sonra altını kapatın.

Muhallebiyi en son süzgeçten geçirin. Sunacağınız servis kaselerini biraz su ile ıslattıktan sonra eşit miktarda kaselere paylaştırıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

rdrnd 4 yıl önce

sütle nişastayı tasarruf edip 2. elde satacak mıyız? Bu tarifte malzeme yanar gibi geldi bana, su- süt katmadık içine:)

Toplam 11 beğeni

ert 5 yıl önce

sut

Toplam 1 beğeni