Zeytinli tepsi poğaça tarifi

Çayın yanında doyurucu ve enfes bir tarif hazırlamak istiyorsanız oldukça basit zeytinli tepsi poğaçayı deneyebilirsiniz. Arasındaki zeytinleri tadıyla lezzetlenen tepsi poğaça adeta ekmek. Özellikle kahvaltılarınızda ekmek niyetine tüketebileceğiniz zeytinli tepsi poğaçanın tarifini haberimizden ulaşabilirsiniz.

Sıradan poğaça tariflerini bir kenara ayıracak küçük büyük demeden herkesin severek tüketeceği zeytinli tepsi poğaçanın tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Tek tek poğaça şeklini vermek için vakti olmayanların imdadına yetişen aynı zamanda ekmek gibi puf puf oluşu ile karın doyuran zeytinli tepsi poğaçanın tarifi sadece yasemin.com'da!

ZEYTİNLİ TEPSİ POĞAÇA TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı maden suyu
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
4,5 - 5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

Arası için;

200 gram çekirdeksiz siyah zeytin

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı çörek otu

YAPILIŞI

Bir kabın içerisinde ılık süt, sıvı yağ, yumurta, maden suyu, toz şeker ve kuru mayayı karıştırın. 

Ardından tuzu da ilave ederek unla beraber yoğurun. Hazırlanan hamurun üzerine streç filmle kapatıp, 35 dakika kadar bekletin.

Ardından hamurun yarısını yağlanmış cam fırın kabının içerisine yayın. Ardından üzerine dilimlenmiş zeytin serpin ve hamurun geriye kalan kısmını aynı şekilde üzerine yayın.

Üzerine yumurtanın sarısını sürüp, çörek otunu serpin. 180 derecede 40 dakika kadar pişirin.

Pişen poğaçayı dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0