Dövme çorbası nasıl yapılır? En kolay dövme çorbası tarifi

Gaziantep mutfağının meşhur lezzetlerinden biri olan dövme çorbası, hem yaz aylarında hem de kışın tüketilebiliyor. Doyurucu özelliğiyle diyetteyken ara öğünlerde severek yiyeceğiniz dövme çorbasının tarifine yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Dövme buğday, Çok eski yıllardan itibaren tüketilen temel gıda maddelerinden biri olan buğday, Türk mutfağının vazgeçilmez tahılları arasında yer alır. Buğdayın dış kabuğunun yani kepeğinin bazı işlemler ile giderilmiş ve ezilmiş hali olan dövme buğday ise en çokta aşure yapımında kullanılır. Diğer bir adı yarma olan dövme buğdaydan aynı zamanda keşkek yemeği de yapılabilir. Hazırlayacağınız birçok yemekte ana malzeme olarak kullanabileceğiniz dövme buğday hemen hemen birçok kişinin mutfağında bulunur. Akşam yemeğinde hafif ama doyurucu bir çorba arıyorsanız dövme tam size göre. Antep yöresinin enfes tariflerinden olan yoğurtlu dövme çorbası, adeta vitamin deposu. İçerisindeki nohut, dövme ve özel sosuyla beraber hazırlanan bu çorba, özenle hazırlandığından sofralara çok yakışıyor.  Pratik yapımıyla da severek yapacağınız dövme çorbasının tarifi haberin detaylarında.

DÖVME ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı dövme
1,5 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı un
7 su bardağı su
Tuz

Üzeri için;

2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane

dövme çorbası

dövme çorbası

YAPILIŞI

Dövmeyi bir gece önceden sıcak suyun içinde bekletin.

Derin bir tencerenin içine suyu ve dövmeyi koyarak tuz ilave edin.

Başka bir tencerenin içine yoğurt, yumurta ve unu koyarak biraz su eşliğinde karıştırın. 

Bu karışımı dövmelerle karıştırarak ve kaynatın.

Pişen çorbayı sıcak sıcak servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0