Fırın poşetinde tavuk nasıl yapılır? Fırın poşeti nasıl kullanılır?

Son yıllarda yemek pişirmek için birbirinden farklı yöntem ve pişirirken kullanmak için aparat çıkarıldı. Çıkarılan bu ürünler arasında fırın poşeti de bulunuyor. Tavuk, patates ve daha bir çok sebzeleri sağlıklı bir şekilde pişirmek için kullanılabileceği söylenen fırın poşeti nasıl kullanılır sizler için araştırdık.

Tavuk sevenler bu tarife bayılacak. Hem pratik bir akşam yemeği arayanlara hem de tavuğun her halini sevenler için fırın poşetinde baget tavuk tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Zahmetsiz bir şekilde tavuğu pişirebileceğiniz bu yöntem, diyet yapanlar için de ideal bir seçenek olabilir. Siz de fırın poşetinde tavuk pişirmek istiyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz. Vaktiniz varsa tavuğunuzu daha uzun marine edebilirsiniz. Tavuğunuzun daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlayacaktır.

Anne usulü tavuk çorbası nasıl yapılır? Pratik anne çorbası tarifiİLİŞKİLİ HABERAnne usulü tavuk çorbası nasıl yapılır? Pratik anne çorbası tarifi

FIRIN POŞETİNDE TAVUK TARİFİ:

MALZEMELER

6 adet tavuk baget
2 adet orta boy patates
1 adet büyük boy kabak
1 adet büyük boy havuç
3 diş sarımsak

Marinesi için;

2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için;

2-3 dal taze biberiye

Kanat nasıl pişirilir? En kolay fırında soslu tavuk kanadı tarifiİLİŞKİLİ HABERKanat nasıl pişirilir? En kolay fırında soslu tavuk kanadı tarifi

fırın poşetinde tavuk tarifi

fırın poşetinde tavuk tarifi

YAPILIŞI

Tarife tavuğu soslayarak başlayın.  Derin bir kabın içine zeytinyağı, tuz ve baharatları alın. İyice karıştırın.

Ardından içerisine bagetleri koyun ve harmanlayın. Yaklaşık 20 dakika marine edin.

Bu sırada havucu, kabağı ve patatesleri soyun yuvarlak şekilde dilimleyin.

Marine edilmiş tavuğun üzerine sebzeleri ekleyin. Son olarak sarımsakların kabuklarını çıkararak, ortadan ikiye bölerek ilave edin. Tavuk sebzeleri birleştirin.

Tüm malzemeleri fırın torbasının içine aktarın. Torbanın ağzını bağlayın. Birkaç yerinden minik delikler açın.

Bir fırın tepsisi ya da fırın kabı hazırlayın. Fırın torbasını yerleştirin. 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Pişen yemeği geniş bir tabağa aktararak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0