İran Zülbiye tatlısı nasıl yapılır?

Evinize gelen misafirlere leziz ve sunumu şık bir tatlı hazırlamak istiyorsanız İran Zülbiye tatlısı deneyebilirsiniz. İran mutfağından gelen enfes Zülbiye tatlısı kendine hayran bırakıyor. İster şerbetli isterseniz de pekmezle servis edebileceğiniz Zülbiye tatlısının tarifi haberimizin detaylarında.

Son derece leziz kıvamı olan ve sıcak sıcak yenilmesi önerilerilen, bir kez tadına bakanların sık sık yemek istediği Zülbiye tatlısı ile karşınızdayız. "Ramazan helvası" olarak da bilinen bu tatlının özelliği itibarıyla günlük olarak tüketilmesi tavsiye ediliyor. Siz de evinizde Zülbiye tatlısını yapmak istiyorsanız hazırladığımız tarife mutlaka göz atmalısınız.

ZÜLBİYE TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yumurta
1 kase ceviz
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pekmez

İran tatlısı nasıl yapılır

İran tatlısı nasıl yapılır

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisine unu alın. Daha sonra ortasını havuz şeklinde yaparak, süt su, yumurta, zeytinyağı ve nişastayı ekleyerek kulak memesi kıvamında güzelce yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp fitil şeklini verin.

Fitilden düğüm yapın kenara koyun. Derin bir tencerenin içerisine bol yağı koyun. Hazırlana hamurları kızgın yağın içerisine atıp kızartın.

Yağını süzdürüp servis tabağına alın. Üzerine pekmez döküp ceviz serptikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Divriği Ulu Cami nerededir? Divriği ulu cami en belirgin özelliği...

İLİŞKİLİ HABER

Divriği Ulu Cami nerededir? Divriği ulu cami en belirgin özelliği...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0